Çavuşoğlu, ABD Büyükelçisi Ricciardone'yi kabul etti - - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu, ABD Büyükelçisi Ricciardone'yi kabul etti -

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone'yi kabul etti.

17.01.2014 16:03

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone'yi kabul etti.

Çavuşoğlu, bakanlıktaki görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, ziyaretin özel bir gündemi olmadığını belirterek, "AB Bakanı olmam sebebiyle ABD'nin Ankara Büyükelçisi, değerli dostum bizi kutlamak için ziyarette bulundular" dedi.

ABD'nin Türkiye'nin sadece önemli müttefiki ve model ortağı değil aynı zamanda AB üyeliği konusunda da güçlü bir destekçisi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Biz Büyükelçimizin nezdinde ABD'ye, dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde ABD'nin Türkiye'ye ve Türkiye'nin Avrupa'ya entegrasyonuna destek vereceğinden de hiçbir şüphemiz yok" diye konuştu.

ABD ve AB arasında Transatlantik Ticaret Anlaşması görüşmeleri yapıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, bu alanda da Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğinin devam ettiğini dile getirdi.

- Ricciardone: "Türkiye'nin AB ile geleceğine inanıyoruz" -

Ricciardone de görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğunu ifade ederek, Çavuşoğlu'na yeni görevinde başarılar diledi. ABD'nin Türkiye'nin AB üyeliğine her zaman büyük destek verdiğini dile getiren Ricciardone, bu desteğin süreceğini söyledi.

"Türkiye'nin AB ile geleceğine inanıyoruz" diyen Ricciardone, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda iyimser olduklarını kaydetti.

Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone kabul tebrik

Muhabir: Sinan Polat

Yayınlayan: Tuğrul Çam

Çavuşoğlu, ABD Büyükelçisi Ricciardone\'yi kabul etti -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu, ABD Büyükelçisi Ricciardone'yi kabul etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement