Çavuşoğlu, Tokyo'da Mevkidaşı Kishida ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu, Tokyo'da Mevkidaşı Kishida ile Görüştü

Çavuşoğlu, Tokyo\'da Mevkidaşı Kishida ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Japonya'yı ziyaret ederek, Tokyo'da mevkidaşı Kishida ile bir araya geldi.

21.06.2017 17:24

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Japonya'yı ziyaret ederek, Tokyo'da mevkidaşı Kishida ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Japon mevkidaşı Kishida ve heyet üyeleriyle, Türkiye – Japonya işbirliğini, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldı.

Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kishida ile görüşmede Türkiye – Japonya ilişkilerinin mevcut durumu ve ilave işbirliği imkanlarını değerlendiren Çavuşoğlu, Bakan Fumio Kishida ile Tokyo'daki temasları hakkında basına toplantısı düzenledi.

MÜSİAD-Japonya heyetini kabulle başlayan Japonya ziyareti kapsamında Bakan Çavuşoğlu, Mitsubishi Electric CEO'su ve Türkiye-Japonya İş Konseyi Eş Başkanı Kenichiro Yamanishi'yi kabul etti. Tokyo'da Japon yatırımcı ve işadamlarıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı, Japonya ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konularını ele aldı.

Amaç, turizmde işbirliğini artırmak

Turizmde Türkiye – Japonya işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik adımlar hakkında sektör temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunan Çavuşoğlu daha sonra, Tokyo'da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret etti ve Japonya'nın en önde gelen Türkoloğu, Osmanlı tarihçisi Prof. Tadashi Suzuki'yle Yunus Emre Enstitüsü'nde bir araya geldi.

Japonya'daki Türk vatandaşları ve Japonya Müslüman toplumu mensuplarıyla Tokyo Camii'nde bir araya gelen Çavuşoğlu, Japonya–Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleriyle iki ülke ilişkilerini ve bölgesel konuları değerlendirdi.

(Fotoğraflı) - Tokyo

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu, Tokyo'da Mevkidaşı Kishida ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement