Çayırovalılar İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Çayırovalılar İftar Sofrasında Buluştu

Çayırovalılar İftar Sofrasında Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Çayırova'da düzenlediği iftar programında vatandaşlar bir araya geldi.

19.08.2011 14:24

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 12 İlçede İftar Sofrası Ramazan Programı'nın sekizincisi Çayırova'da gerçekleştirildi. 24 Kasım İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen iftar programına beş bin civarında vatandaş katıldı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DA KATILDI

İftar programında AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Çayırovalılar yer aldı. Vatandaşlar su, hurma, çorba, pilav, etli bezelye ve Kemalpaşa tatlısından oluşan yemek menüsüyle iftarlarını yaptılar.

ENGELLİLER İÇİN ÇALIŞMA

İftar programında engelli vatandaşlar için bir çalışma yapıldı. Masalarda bulunan şişe sularının kapakları engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek için bir kutuda toplandı. Yetişkinler çalışmaya bireysel destek verirken çocuklar masalardaki kapakları toplayarak kutuya attılar. Toplanan beş bin kapak engelli bir vatandaşımıza tekerlekli sandalye olarak geri dönecek.

KUR'AN TİLAVETİ MEST ETTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftara katılan vatandaşlar için bir dizi program düzenledi. Programa katılanlar iftar öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi. Vatandaşlar Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya Birincisi Remzi Er'in tilavetiyle mest olurken; ünlü sunucu, televizyon ve radyo program yapımcısı Sırrı Er de okunan Kur'an'ın mealini aktardı.

RAMAZAN PAYLAŞMA VE SEVGİ AYI

İftar programda yaptığı konuşmada birlik olmanın önemine vurgu yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, ramazan sofralarının bu açıdan önemli olduğunu ifade etti. Karaosmanoğlu "Ramazan ayı paylaşma ve sevgi ayıdır. Burada birlikte iftar yapmak muhabbetimizi ve bereketimizi arttırıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çayırovalılar İftar Sofrasında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement