Çelik, "Geleneksel El Sanatları Sergisi"nin açılışını yaptı - - Son Dakika
Güncel

Çelik, "Geleneksel El Sanatları Sergisi"nin açılışını yaptı -

Çelik, "Geleneksel El Sanatları Sergisi"nin açılışını yaptı -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Geleneksel El Sanatları Sergisi"nin açılışını yaptı.

07.01.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Geleneksel El Sanatları Sergisi"nin açılışını yaptı.

Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen sergide, " Türkiye'nin maalesef can sıkan, tatsız gündemi arasında bugün sanat etkinliği dolayısıyla buradayız" ifadesini kullandı.

Bugünün sanat günü olduğunu, siyaset günü olmadığını dile getiren Çelik, gündeme ilişkin konularla ilgili büyük ihtimal yarın, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapacağını bildirdi.

Sergide gazetecilerin sorularını cevaplamayacağını fakat yarın, AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak basın toplantısında gündeme ilişkin ne kadar soru varsa hepsine yanıt vereceğini vurgulayan Çelik, "Ayaküstü bir açıklama yapmayacağım. Sizin merak ettiğiniz ne varsa onu yarına bırakalım" dedi.

Çelik, sanatın insanın beynini ve hayallerini konuşturduğuna değinerek, "El kabiliyetini ve vücut kabiliyetini birleştirerek, tabiatı en iyi şekilde takdim etme yöntemidir. Bizim sanatkarlara büyük saygımız vardır. Türkiye'nin bu alanda çok daha fazla şeyler yapması gerekiyor. Bir taraftan Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bir taraftan Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim bünyesinde bir taraftan belediyelerin etkinlikleri çerçevesinde güzel şeyler yapılıyor. Hem geleneksel el sanatlarımızı yaşatmalıyız hem de modern sanatlarımızı bunlara ilave ederek geliştirmeliyiz. Bugün bunlardan bir örnekle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından sergiyi gezen Çelik'e açılışta AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çelik, 'Geleneksel El Sanatları Sergisi'nin açılışını yaptı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement