Cenazelerinin Yüksekova'dan Geçişi Sırasında Olaylar Çıktı (2) - Son Dakika
Güncel

Cenazelerinin Yüksekova'dan Geçişi Sırasında Olaylar Çıktı (2)

Cenazelerinin Yüksekova\'dan Geçişi Sırasında Olaylar Çıktı (2)

Ateş altında kalarak yaşamını yitiren Osman Ertaş, Necdet Güreli ve amcasının oğlu Tayyar Güreli'nin cenazeleri, ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı.

13.09.2011 18:22

Cenazelerinin YÜKSEKOVA'DAN GEÇİŞİ SIRASINDA OLAYLAR ÇIKTI (2)

CENAZELER ALTINSU KÖYÜ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ

Ateş altında kalarak yaşamını yitiren Osman Ertaş, Necdet Güreli ve amcasının oğlu Tayyar Güreli'nin cenazeleri, ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı. Sarı kırmızı, yeşil renkli bezlere sarılı tabutlar, buradan da kalabalık grup tarafından omuzlarda taşınıp, Şemdinli İlçesi'ne 4 kilometre uzaklıkta bulunan Altınsu Köyü'nde getirildi.

Cenazelerin köye getirilişi sırasında yakınları Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı dökerken, cenaze namazları ise köyün çıkışında bulunan mezarlık alanında kılındı. Lise öğrencisi Osman Ertaş'ın arkadaşları da cenaze törenine katıldı. Arkadaşları, 'Osman ölümsüzdür', 'Şehit namırın(Şehitler ölmez)', 'Osman 14 yaşındaydı', 'Osman'ın kanı yerde kalmayacak' pankartları taşıdı. Okunan duaların ardından Ertaş, Necdet Güreli ve amcasının oğlu Tayyar Güreli'nin cenazeleri yan yana kazılan mezarlarda toprağa verildi.

CANAN, GÜVENLİK GÜÇLERİNİ SUÇLADI

Cenaze törenine BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP eski Genel Başkanı Hamit Geylani, BDP'li il ve ilçe belediye başkanları ile Hakkari'nin BDP'li yöneticiler katıldı. Burada bir konuşma yapan Esat Canan, ölümlerden güvenlik güçlerini sorumlu tutarak şunları söyledi:

"Şemdinli'de güvenlik güçleri çok ağır silahlarla yurttaşlara saldırmıştır. Belediye Bahçesi'ndeki düğünde olan 14 yaşındaki çocuğun yaşamını yitirdiği, 4- 5 kilometre uzaklıkta çatışma ile alakası olmayan bir alanda askerin attığı havan topuyla 2 yurttaş da katledilmiştir. 2 gündür yaptığımız incelemeleri, çeşitli görüşmeleri zenginleştirmek istedik. Ancak, Kaymakam görüşme talebimizi reddederek bizimle görüşmedi. Kaymakam bir uzman çavuş ve bir polis edasıyla görüşme talebimizi reddetmiştir. Şemdinli kaymakamı kaymakam değil, bir güvenlik şefidir. Halka kapısını kapatan, halkın milletvekilini kabul etmeyen kaymakam, Şemdinli'yi terk etmelidir. Bilindiği üzere Şemdinli ilçesinde 2005 yılında yine bir devlet terörü yaşandı. O tarihte de 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Önceki gece de yaşanan devlet teröründe, 3 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Bizim parlementoya gitmememizin nedeni Meclis'i protesto değil, hükümetin bize karşı olan tutumudur. Biz diyoruz ki Kürt meselesini silahla değil siyasi yollarla çözelim. Ama barış sesimizi duymuyor uzattığımız barış elimizi geri çeviriyor. "

Yapılan konuşmaların ardından cenazeye katılanlar sessizce dağılırken, kepenklerin kapılı olduğu ilçede ise geniş güvenlik önlemleri alındı.

YÜKSEKOVA'DA POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Cenazelerin Şemdinli'ye götürülüşü sırasında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan olaylar hala devam ediyor. Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan 60 kişilik grup, yolara barikat kurup, polise taş ve molotoflarla saldırırken, gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanan polis, zaman zaman havaya ateş açtı. - Hakkari/ Semdinli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cenazelerinin Yüksekova'dan Geçişi Sırasında Olaylar Çıktı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement