Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Muhalifleri ve Devrimci Koalisyonu'nun (SMDK), politik görüşme sürecini önleme çabasında olduğunu ileri sürerek bu yaklaşımı "kabul edilmez" bulduğunu söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, resmi ziyaret nedeniyle Moskova'da bulunan Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Kübalı mevkıdaşıyla iki ülke arasındaki ekonomi, ticaret, enerji, ulaşım ve altyapı gibi birçok alanda ilişkilerin ele alındığını belirtti. Lavrov, iki ülke liderlerinin koyduğu hedefler kapsamında ilişkilerin geliştirilmesinin önündeki engellerin çözülmesi gerektiğine işaret ederek, ABD'nin Küba'ya uyguladığı ekonomik ve ticari ambargonun da kaldırılması gerektiğini belirtti.
SMDK'nın Cenevre'de yapılması öngörülen Suriye Konferansı'na ancak Esed'in çekilmesi garantisiyle katılabileceklerini beyan etmeleriyle ilgili soru üzerine de Lavrov, SMDK'nın, politik görüşme sürecini önleme ve ülkeye askeri müdahele yapılmasını sağlama çabası içinde bulunduğunu ileri sürerek bu yaklaşımın kabul edilemez olduğunu belirtti.
Suriye'de, SMDK'nın dışında da muhalefetin bulunduğunu ve bu muhalefetin Cenevre görüşmelerine önkoşulsuz katılacaklarını açıkladıklarını dile getiren Lavrov, SMDK'nın ise görüşmelere katılım için uygulanması mümkün olmayan önkoşullar koyduğunu ve ültimatom gönderdiğini savundu. - Moskova
Son Dakika › Güncel › Cenevre 2 Konferansı Hazırlıkları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.