Cenevre'de Türk Müziği Festivali - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cenevre'de Türk Müziği Festivali

14.10.2012 15:13

Cenevre'de 4 -13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "Alla-Turca" Türk müziği festivali büyük ilgi gördü.

Cenevre'de 4 -13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "Alla-Turca" Türk müziği festivali büyük ilgi gördü.

Festivale Türkiye'den özel olarak davet edilen Trio Ertan Tekin, Trio Yayla, Denizli, Aşık Erdal Erzincan, Ahırkapı Roman orkestrası, Osmanlı Müzik üstadı Murat Salim Tokaç, Klasik müzik dalında Gülay Hacer Toruk ve Tasavvuf müzik dalında da Mehmet Kemiksiz ve arkadaşları katıldılar.

Kapanış gecesinde Tasavvuf müziği ile sahne alan Mehmet Kemiksiz ve arkadaşları izleyicilerden büyük beğeni ve alkış aldılar.Geceye Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder de eşi ile birlikte katılırken 300 kişilik salon tamamen doldu.

Başkonsolos Bayraktar: "Burada Türk müziğini her şekli ile tanıtma fırsatı bulmaktan dolayı çok mutluyuz, İsviçreli vatandaşlara da her türlü müziğimizi tanıtmak açısından da iyi oldu" dedi.

Cenevre'de 1983 yılında kurulan kültürel, müzik, dans alanında faaliyet gösteren uluslararası "Atelier d'ethnonusicologie" (ADEM) derneği başkanı M.Alain de, "Bu etkinlikleri her yıl yapıyoruz bundan da mutluyuz, Türk dostlarımızın her türlü müziğini burada sergilemekten sevinçliyiz, bütün sanatçıları yürekten kutlarım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cenevre'de Türk Müziği Festivali - Son Dakika


Advertisement