Cengiz Bektaş Manisa’nın Tarihi Mekânlarını Gezdi - Son Dakika
Güncel

Cengiz Bektaş Manisa’nın Tarihi Mekânlarını Gezdi

Cengiz Bektaş Manisa’nın Tarihi Mekânlarını Gezdi

Manisa Belediyesi Ve Mimarlar Odası'nın Davetlisi Olarak Şehrimize Gelen Ünlü Şair Ve Duayen Mimar Cengiz Bektaş, Manisa'nın Tarihi Mekânlarını Gezdi.

12.11.2010 00:39  Güncelleme: 00:40

Manisa belediyesi ve mimarlar odası'nın davetlisi olarak şehrimize gelen ünlü şair ve duayen mimar cengiz bektaş, manisa'nın tarihi mekânlarını gezdi. Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil ve Mimarlar Odası Başkanı Halim Sezici'nin mihmandarlık yaptığı gezide yapılan çalışmaları da inceleyen Bektaş, Kır Kahvehanesi'nde düzenlenen söyleşide de Manisalı hayranlarıyla buluştu.

Yazdığı kitaplarla Türkiye'de ve Dünya'da ün yapan şair ve mimar Cengiz Bektaş, Manisa'yı ziyaretinde kenti gezme fırsatı buldu. Manisa Belediyesi ve Mimarlar Odası'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Mimarlar Odası Başkanı Halim Sezici ve oda üyeleriyle birlikte Manisa'nın tarihi mekânlarını gezen Bektaş, Manisa'nın turizm alanında kendisini geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yeni Han, Rum Mehmet Paşa Bedesteni, Çınarlı Kahvehane, Gülgün Hatun Hamamı ve Ağlayan Kaya gibi tarihi mekânları gezen Bektaş, Manisa Belediyesi'nin tarihi mekânların ön plana çıkarılması konusunda yaptığı çalışmalar hakkında Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil'den bilgi aldı, yapılan çalışmaları takdirle karşıladı.

Bektaş, Manisa'nın tarihi dokusunun bir çok kentte olmadığına dikkat çekti şöyle devam etti; "Manisa tarihi yapısı ile birçok ilimize nazaran ün yapmış olmasına rağmen turizm açısından istenilen noktaya gelememiş.

Bu mekânların yeniden gündelik hayata kazandırılmasıyla birlikte turizmin Manisa'da canlanacağına inanıyorum. Bu noktada Manisa Belediyesi'ne önemli görevler düşüyor. Görüyorum ki belediyedeki meslektaşlarım bu konuda alakalı bir şekilde çalışıyorlar" dedi.

Tarihe Azami Önem Veriyoruz

Manisa Belediyesi olarak tarihi mekânların çevresini düzenleyerek günümüze kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil'de duayen mimarı Manisa'da ağırlamanın gurur verici olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Açıkdil; "Belediye Başkanımız tarihi mekânların canlandırılması konusuna büyük önem veriyor. Bu nedenle Manisa'yı ziyaret eden Bektaş'a tarihi mekânlarda yaptığımız çalışmaları yerinde göstererek, bize yön vermesini istedik.

Bizim için güzel bir tecrübe olduk. Kendisini bundan sonraki günlerde de Manisa'da ağırlamak isteriz" diye konuştu. Gezinin ardından Bektaş Kır Kahvehanesi'nde düzenlenen söyleşide Manisalı hayranlarıyla buluştu. Bektaş, söyleşinin ardından 'Manisa Evleri' isimli kitabını imzaladıktan sonra fotoğraf çekilmek isteyen hayranlarını da kırmadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cengiz Bektaş Manisa’nın Tarihi Mekânlarını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement