Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Karabük'te - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Karabük'te

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Karabük\'te

Bakan Güllüce: "(Emniyetteki "paralel yapı'' operasyonu) Biz de gazetelerden öğreniyoruz.

21.10.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, emniyetteki "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Biz de gazetelerden öğreniyoruz. Biz de basından takip ediyoruz. Yargı ne yapacak bizim bilgimiz yok" dedi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "İllerimiz Karabük Üniversitesi'nde Ayyıldızı'ın Altında Buluşuyor" etkinliği için kente gelen Bakan Güllüce, Rektörülük binası önünde KBÜ Ana Mehteran Takımı tarafından karşılandı.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın makamına geçen Güllüce, burada Uysal'dan üniversite hakkında bilgi aldı.

Güllüce, burada yaptığı konuşmada, Ana Mehter Takımı'na hayran kaldığını, dünyada vatanının adını "ana" ile başlatan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

"Bu topraklar 'ana' ismiyle başlıyor. Vatan toprağına 'ana' ismini veren bir ülkeyiz. Mehter de bizim tarihle bağımızın köprüsünü oluşturur" diyen Güllüce, "Bana göre Ana Mehteran Takımı muhteşem olmuş. Bir zamanlar Anadolu'da üniversiteler açılmaya başladığında, 'Karabük'te, Muş'ta, Bitlis'te, Burdur'da üniversite mi olur?' diyenlere çok da iyi olmuşu gösterdiği için rektöre teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güllüce, çok koşmaları, hızla gelişmeleri, kalkınmaları ve hızla bilimin en yukarılarına çıkmalarının gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Geleceğimiz bizim gençlerimizde. Öyle sloganlarla değil, bilimle teknolojiyle bu ülkeyi bir adım daha nasıl ileriye getiririm ya da başka bir alanda nasıl faydam olur gayreti içinde olursak, 2023'lerde inşallah dünyanın 10. ekonomisi oluruz. Biz belki görmeyeceğiz ama 2071'li yıllarda dünyanın en büyük, en dev ve gelişmiş ülkesi oluruz."

Bir gazetecinin, emniyetteki "paralel yapı" operasyonuna ilişkin sorusuna Güllüce, "Biz de gazetelerden öğreniyoruz. Biz de basından takip ediyoruz. Yargı ne yapacak bizim bilgimiz yok" yanıtını verdi.

Güllüce, daha sonra beraberinde Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve bazı protokol üyeleriyle kampüs alanında ağaç dikti. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Karabük'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement