CHP'den Köşk'e "Veto" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

CHP'den Köşk'e "Veto" Çağrısı

CHP\'den Köşk\'e "Veto" Çağrısı

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e içinde internete ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı Torba Yasa'yı veto etmesi için çağrıda bulundu.

10.02.2014 14:54

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e içinde internete ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı Torba Yasa'yı veto etmesi için çağrıda bulundu.

Erdemir yaptığı açıklamada, Torba Yasa'daki "internet yasaklarının" Türkiye için Avrupa Birliği üyelik sürecinde sıkıntı yaratacağını belirterek, "Torba Yasayla getirilen internet yasakları Türkiye'nin Kopenhang Kriterleri'ni yerine getirmesinin önünde bir engeldir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne yeni aykırılıklar içermekte ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde yeni mahkumiyetlere yol açmak üzeredir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrıda bulunan Erdemir, "Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde geri dönülmez hasarlara sebep olabilecek Torba Yasa yanlışından bir an önce geri dönülmelidir. Toplumun geniş kesimlerinin ortak beklentisi Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yasayı veto etmesidir.Unutmayalım ki Çankaya vetosu, Kopenhag önceki son çıkıştır. Unutmayalım ki Çankaya vetosu, Strazburg'daki yeni bir AİHM mahkumiyeti önceki son çıkıştır. Unutmayalım ki Çankaya vetosu Brüksel'de üyelik sürecimize ilişkin verilebilecek olumsuz bir karar öncesi son çıkıştır. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız bu akıl tutulmasına Çankaya'dan dur demezse Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin yanı sıra Avrupa Konseyi ve AGİT üyelikleri de zarar görecektir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den Köşk'e 'Veto' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement