CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: Askeri Sağlık Sistemi Tekrar Tesis Edilmeli - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: Askeri Sağlık Sistemi Tekrar Tesis Edilmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: Askeri Sağlık Sistemi Tekrar Tesis Edilmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, askeri sağlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bağcıoğlu, askerlerin fiziksel ve mental sağlık sorunlarının, onlarla birlikte eğitim almış ve görev yapmış doktorlarla çözülebileceğini belirtti. Ayrıca, askeri sağlık sisteminin geçmişteki yapıya dönmesi gerektiğini vurguladı.

20.02.2024 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, "Kahraman askerlerimizin, fiziksel ve mental sağlık sorunları, ancak onlarla birlikte eğitim almış, onlarla birlikte muharebe meydanında veya tatbikatlarda omuz omuza görev yapmış doktorlar ile çözülebilir." ifadesini kullandı.

Bağcıoğlu, yazılı açıklamasında, askeri sağlık sisteminin, geçmiş uygulamalardan alınan dersler çerçevesinde revize edilerek tekrar tesis edilmesinin gerektiğini vurguladı.

Harekat görevlerinde, teröristle mücadele edilirken herhangi bir yaralanmada ilk müdahalenin çok kritik olduğuna dikkati çeken Bağcıoğlu, süratle müdahale edilmesi gereken bu acil durumun "altın saat konsepti" olarak adlandırıldığını kaydetti.

Etkin tıbbi müdahale ve başarı için kurumsal hafıza ve birikime, ayrıca tecrübe ve uzmanlığa ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Bağcıoğlu, şu görüşleri paylaştı:

"Deniz Kuvvetleri Komutanlığında, SAT, SAS, birinci sınıf dalgıç ihtisaslı personelin bulunduğu birliklerde görev yapacak ihtisasa sahip doktor ve diğer sağlık personelinin yetişmesinin uzun yıllar aldığı bilinmektedir. Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki uçucu ve uzman yer personelinin sağlık muayeneleri çok özelliklidir. Kahraman askerlerimizin, fiziksel ve mental sağlık sorunları, ancak onlarla birlikte eğitim almış, onlarla birlikte muharebe meydanında veya tatbikatlarda omuz omuza görev yapmış doktorlar ile çözülebilir.

Ayrıca, harekata iştirak eden kahraman askerlerimizin herhangi bir menfi durumda, sağlık hizmetini süratle ve etkinlikle alacaklarını bilmelerinin moral ve motivasyonlarına olumlu katkı sağlayacağı aşikardır. Telafisi mümkün olmayan gelişmelerle karşılaşmadan önce, geçici çözümler yerine, askeri sağlık sistemi, alınan derslerle revize edilerek mutlaka tekrar tesis edilmelidir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: Askeri Sağlık Sistemi Tekrar Tesis Edilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement