CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Inan'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Inan'a Ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan'ın kızı Arı İnan'la görüştü.

12.05.2017 20:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan'ın kızı Arı İnan'la görüştü.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan'ın kızı Arı İnan'ı Kuveyt Caddesindeki evinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından İnan'ın evinin önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, Süleyman Yeşilyurt'un bir televizyon kanalındaki programda Atatürk ve Afet İnan'a yönelik sözlerinin hatırlatması üzerine, "Bu hakaretleri yapanlar insan sayılmaz." şeklinde açıklamalarda bulunduğunu anımsattı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Biz kendi tarihimize, kültürümüze, geçmişte bu ülkeye hizmet eden herkese saygı duymak zorundayız. Bu saygısızlığı kabul etmek mümkün değil. Toplumun her kesiminden de ciddi tepkiler geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından Arı İnan'ın kendisini telefonla arayarak davet ettiğini bildiren Kılıçdaroğlu, İnan'ı tanımaktan mutlu olduğunu, aileye her zaman saygı duyduğunu kaydetti.

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından tutuklanan Yeşilyurt'la ilgili değerlendirmesinin sorulduğu soruya ise Kılıçdaroğlu, cevap vermedi.

Kılıçdaroğlu'nu makam aracına kadar uğurlayan İnan, gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu\'ndan Inan\'a Ziyaret
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Inan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement