
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Alevilerin kutladığı Gadir Hum Bayramının dini bayramlar arasına alınması ve o günün resmi tatil olarak kabul edilmesi için kanun teklifi verdi.
Atıcı, TBMM Başkanlığına Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini sundu.
Teklifin gerekçesinde, Gadir Hum Bayramının Alevilerin en kutsal bayramı olduğu belirtilerek şöyle denildi:
"Gadir Hum olayı aslında sadece Alevileri değil tüm Müslümanları ilgilendirir. Milyonlarca Alevi, Gadir Hum Bayramını kutlamak ve dinin gereklerini yaşamak ve yerine getirmek isterken, resmi işlerin devam etmesinden dolayı zor durumda kalmaktadır.
Alevilerin kutladığı Gadir Hum Bayramını dini bayramlar arasına almak ve o günü resmi tatil olarak kabul etmek Alevilerin dini gereklerini rahatlıkla ve gerektiği gibi yaşamalarını sağlayacaktır. Böylece Anayasamızın, din ve vicdan hürriyeti konusunda eşitlik ilkesine uyulmuş olunacaktır."
Teklife göre, Gadir Hum Bayramı dini bayramlar arasında yer alacak ve o gün resmi tatil olarak kabul edilecek ve Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 1,5 gün olacak.
Son Dakika › Güncel › Chp'li Atıcı Gadir Hum Bayramının Resmi Tatil Olarak Kabul Edilmesi İçin Teklif Verdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.