CHP'li Atıcı: Gemi Batıyor, Ciddi Su Alıyor - Son Dakika
Güncel

CHP'li Atıcı: Gemi Batıyor, Ciddi Su Alıyor

CHP\'li Atıcı: Gemi Batıyor, Ciddi Su Alıyor

İnternet Yasasını eleştiren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Deveye boyun eğri demişler, nerem doğru ki demiş.

19.02.2014 13:44

İnternet Yasasını eleştiren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Deveye boyun eğri demişler, nerem doğru ki demiş. Gemi batıyor, ciddi su alıyor. Ondan sonra bunlar almışlar ellerine bir bakraç gemideki suyu boşaltmaya çalışıyorlar. Bu gemi batıyor" dedi.

Atıcı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Torba Teklifi değerlendirdi. Teklifi eleştiren Atıcı, "İnsan sağlığı, Başbakan'ın rüya tabirlerine teslim edilemez" dedi.

Atıcı, AKP'nin inşaat şirketlerine tanınan imtiyazları yetersiz bularak, yeni imtiyazlar vermeye hazırlandığını da iddia etti.

Torba Teklif olarak adlandırılan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi eleştiren Atıcı, "Diyor ki; ben Sağlık Bakanlığı olarak bir sözleşme yaptım. Ama mücbir sebepler olursa değiştiririm. Bütün rüya anlaşılmış oldu. Şu ana kadar yapılan ihalelerde kamu özel işbirliği ile yapılacak hastanelerde toplam 40 milyar TL bir sözleşme tutarı var. Çıksa Sağlık Bakanı dese ki, öngörülmeyen sebeplerden dolayı yüzde 10 artışa gittik yani 4 katrilyon. Şimdiden uyarıyorum. Bunun adı ihaleye fesat karıştırmaktır" dedi.

İnternet Yasasına ilişkin bir soruya Atıcı, "Gece verilen talimatla, Başbakan'ın verdiği talimatla ya da Cumhurbaşkanına verilen söz gereği verilen talimatla bir kanun teklifi daha hazırlandı. İnternetle ilgili düzenlemeyi de son dakika bir üçüncü kanun teklifi olarak getirdiler.Tam bir rezalet. Kanun yapma tekniği açısından da rezalet. İnsanlarla dalga geçer gibi" dedi.

Atıcı, "Deveye boyun eğri demişler nerem doğru ki demiş. Gemi batıyor, ciddi su alıyor. Ondan sonra bunlar almışlar ellerine bir bakraç gemideki suyu boşaltmaya çalışıyorlar. Bu gemi batıyor. Ama bizim derdimiz şu ki, bu gemi batarken sadece AKP gemisi batsın, gemi batarken Türkiye Cumhuriyetini de deniz dibine çekmesin" diye konuştu.

-"İNTERNET BİR SİLAH OLARAK DEVLET TARAFINDAN KULLANILMAMALIDIR"-

"İnternet Yasasına ilişkin yeni bir teklif sunuldu, çekincelerinizi gidermedi mi?" sorusuna da Atıcı, "Bizim çekincelerimiz çok daha geniş. Bizim çekincelerimiz kişisel hak ve özgürlüklerle ilgili. Evet internet sınırsız özgürlük alanı değildir. Ama internet bir silah olarak devlet tarafından kullanılmamalıdır. Şu anda yapılan şey odur" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Atıcı: Gemi Batıyor, Ciddi Su Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement