CHP'li Güven: Gaz Kullanımı Araştırılsın - Son Dakika
Güncel

CHP'li Güven: Gaz Kullanımı Araştırılsın

CHP\'li Güven: Gaz Kullanımı Araştırılsın

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, polisin kullandığı gazların etkileriyle ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

16.06.2013 13:29  Güncelleme: 13:40

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Taksim Gezi Parkı eylemleriyle başlayan ve günlerdir süren olaylarda polisin kullandığı gazların etkileriyle ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven yaptığı yazılı açıklamada, gaz bombalarının arasında kalan kişilerin uzun vadede nelerle karşılaşacaklarının araştırılması gerektiğini belirtti. Güven şöyle dedi:

"Ülkemizde birçok ilde yurttaşlarımıza karşı polis tarafından kullanıldığı düşünülen CS, OC, sarin, portakal gazı gibi çeşitli gazlara maruz kalan kişilerde, gazların akut ve kronik ne tür etkilere neden olduğunun, uzun vadede ortaya çıkabilecek istenmeyen etkilerin önlemlerinin alınabilmesi için de, yapılması gerekenlerin araştırılması için bir Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ettik."

'KANSER YAPICI ETKİLERİ VAR'

Göz yaşartıcı gazların çok zararlı, kanser yapıcı ve hatta ölümcül etkilerinin olduğunun bilindiğine de dikkat çeken Güven şunları kaydetti:

'Göz yaşartıcı gazların kapalı alanlarda kullanımının kişilerin ölümüne yol açtığı bilinmesine rağmen polis, gaz bombalarını konut, kafeterya, otobüs, metro gibi kapalı alanlara da atmıştır. Ayrıca gaz bombalarının yoğun kullanılması nedeniyle şehirler duman altında kalmakta gazın etkisi uzak yerlere kadar gitmekte, hatta evlere girerek bebeklerin, yaşlıların, hastaların etkilenmesine yol açmaktadır. Son olarak Gezi Parkı'na müdahalesinde binden fazla kuşun, kedi ve köpeğin öldüğü belirtilmiştir. Polislerin ise maske kullandıkları halde yine gazla temas etmeleri kaçınılmazdır. 'Dumansız hava sahası' sloganı ile sigara yasağı getiren Başbakan, şehirleri gaza boğmuştur. Tehlikeleri bilinen ve kimyasal silah sınıflandırılmasına giren gaz bombalarının kullanımları yasaklanmalıdır."

DHA - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Güven: Gaz Kullanımı Araştırılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement