CHP'li Heyet Habur'da Yetkililerle Görüştü - Son Dakika
Güncel

CHP'li Heyet Habur'da Yetkililerle Görüştü

CHP\'li Heyet Habur\'da Yetkililerle Görüştü

CHP'li heyet, Habur Sınır Kapısı'nda gümrük yetkilileriyle görüştü.
CHP'li heyeti gümrük binası önünde Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan, İpekyolu Gümrükler Başmüdürü Hasan Eken karşıladı.

08.11.2013 17:34

CHP'li heyet, Habur Sınır Kapısı'nda gümrük yetkilileriyle görüştü.

CHP'li heyeti gümrük binası önünde Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan, İpekyolu Gümrükler Başmüdürü Hasan Eken karşıladı. CHP'li heyete Habur'un işleyişi, saha çalışmaları, kuyruk hakkında brifing veren Turgay İlhan, Habur gümrüğünün 18 sınır kapısı içerisinde en büyük yükü sırtladığını söyledi. İlhan, " Türkiye'deki büyük araçların giriş-çıkışlarının yüzde 58'i 17 sınır kapısı üzerinden geri kalan yüzde 42'si de Habur sınır kapısı üzerinden sağlanmaktadır" dedi.

9 ay içerisinde çevre yolu ve köprülü kavşağın, 3 ay içerisinde de TIR parkının bitirilmesinin planlandığını ifade eden İlhan, şoförlerin sorunlarının büyük oranda çözüleceğini söyledi. Ardından CHP'li heyet gümrük sahası içerisinde peronları gezerek bilgi aldı, şoförlerin sorunlarını dinledi.

CHP Mardin İl Başkanı Dr. Mahmut Duyan, şoförlerin sorunlarının parlamentoda dile getirileceğini söylerken, CHP Sivas Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Malik Ejder Özdemir ise, "Yığılmanın nedenini burada görüyoruz. Vali yardımcısı ve gümrükteki yetkililer ile konuştuk. 2 yıldan bu yana burada bir TIR parkının bitirilememiş olması ayıptır. Vali beyin söylediği en geç 3 ay içerisinde bu park bitecek ve hizmete açılacak. O zaman bu kuyruklar kalmayacak diye ifade etti" diye konuştu.

Heyet daha sonra CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Ökten'in vefat eden amcasının Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretinde bulundu ardından sınıra yapılmak istenen duvarı protesto etmek üzere Mardin'in Nusaybin ilçesinde doğru hareket etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Heyet Habur'da Yetkililerle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement