CHP'li Ören: Bu Kadar Methettiğiniz Bu Maden 301 Kişinin Canını Aldı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ören: Bu Kadar Methettiğiniz Bu Maden 301 Kişinin Canını Aldı

CHP\'li Ören: Bu Kadar Methettiğiniz Bu Maden 301 Kişinin Canını Aldı

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Soma'da yaşanan maden faciasına ilişkin, "Bu kadar methettiğiniz bu maden 301 kişinin canını aldı.

21.05.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Soma'da yaşanan maden faciasına ilişkin, "Bu kadar methettiğiniz bu maden 301 kişinin canını aldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği bir ayet değildir. Recep Tayyip Erdoğan söyledi diye bu Meclis'in hepsi aynı düşünmek zorunda değildir" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda, Soma'da meydana gelen maden kazasıyla ilgili 11 adet Meclis araştırması önergelerinin görüşmesi yapılıyor.

Ören, birçok ülkede bakanların istifa mekanizmasını çalıştırdığını belirterek, "Bir yıl eksik bakanlık yapmış olursunuz. Ama bundan sonra kim gelirse gelsin bilmeli eğer denetimde küçük bir eksiklik gösterdiğinde koltuğunun gideceğini bilsinler, bu yolu açmak durumundasınız" dedi.

Soma'daki olayın gerçek nedeninin siyasetin sermayeye, maden sahiplerine tahakkümü olduğunu iddia eden Ören, "Siz Soma'da belediye başkanlığını kazanmak için yüzlerce metre aşağıya inen o insanları maden sahibinin baskısı altında tutarsınız, Ak Parti'ye oy verilmezse madenlerin kapatılacağını anlatır iseniz o insanları siyasi baskı sonucunda o maden sahiplerini sıkıştır iseniz, maden sahiplerine de "Üretimi artır, artır' baskısını yapar iseniz 301 evladımızın cansız bedeniyle karşı karşıya kalırız" dedi.

"Bu kadar methettiğiniz, bu kadar önemsediğinizi söylediğiniz bu maden 301 kişinin canını aldı" ifadesini kullanan Ören, "Söylenecek söz çok, uyarılarımızı yaptık olmadı. Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği bir ayet değildir. Recep Tayyip Erdoğan söyledi diye bu Meclis'in hepsi aynı düşünmek zorunda değildir. Erdoğan gibi düşünmeye kendinizi zorlar iseniz, Soma ve Soma benzeri birçok madende bu acıları yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ören: Bu Kadar Methettiğiniz Bu Maden 301 Kişinin Canını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement