CHP'li Tanrıkulu'ndan Ak Partili Topuz'a Kınama - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu'ndan Ak Partili Topuz'a Kınama

CHP\'li Tanrıkulu\'ndan Ak Partili Topuz\'a Kınama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan nefret söyleminin TBMM üyesi bir milletvekili tarafından kullanılması vahimdir" dedi.

03.01.2014 12:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, " Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan nefret söyleminin TBMM üyesi bir milletvekili tarafından kullanılması vahimdir" dedi.

Tanrıkulu, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz'un twitter'da farklı etnik ve dini inanç grupları için ayrımcı bir söylem kullandığını belirterek, bu durumu kınadı. Topuz'un 2 Ocak 2014 tarihinde twitter hesabında, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün gayrimüslimlerle yaptığı bir toplantı fotoğrafı için "Kim kendini bir kavme benzetirse o da onlardandır. (Ebu Davud) Müslümanız Elhamdülillah - #SarigülünGerçekYüzü" ifadelerine yer verdiğini belirten Tanrıkulu, Topuz'un yine Sarıgül'ün çeşitli inanç gruplarının kutsal mekanlarındaki fotoğraflarını "Adaylık emri Masonlardan", "Kutsama Kiliseden", "Seçim Startı Türbeden" cümleleri eşliğinde twitter'da yayımladığını kaydetti. Tanrıkulu, "Seçim rekabetini zaten sürekli ayrımcılığa ve saldırıya maruz kalan Yahudi-Hıristiyan yurttaşlar üzerinden yapan Topuz alenen nefret suçu işlemekte ve gayrimüslimleri hedef haline getirmektedir. Topuz'un siyaset ahlakına da, bireysel ahlaka da, hukuka da sığmayan bu ifadelerinden ötürü kınıyorum. Topuz'un bu ayrımcı, nefret söylemi barındıran ifadelerinden ötürü bir an önce tüm gayrimüslimlerden özür dilemesi gerektiği gibi, AKP yönetiminin de bu konuda gerekli yaptırımı vakit kaybettirmeksizin gündemine almasını bekliyoruz. Aksi halde Topuz'un bu ifadelerine parti yönetiminin de katıldığını kabul edeceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu'ndan Ak Partili Topuz'a Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement