CHP'li Tezcan Adalet Bakanı Hakkında Düzenlenen İkinci Fezlekeyi Açıkladı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tezcan Adalet Bakanı Hakkında Düzenlenen İkinci Fezlekeyi Açıkladı

CHP\'li Tezcan Adalet Bakanı Hakkında Düzenlenen İkinci Fezlekeyi Açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kırıkhan'da durdurulan Tır'a ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında 15 Ocak 2014 tarihinde "yargı görevini yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs"ten dolayı fezleke düzenlendiğini söyledi.

06.02.2014 12:24

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kırıkhan'da durdurulan Tır'a ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında 15 Ocak 2014 tarihinde "yargı görevini yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs"ten dolayı fezleke düzenlendiğini söyledi.

Tezcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında fezleke düzenlendiğini açıkladı.

Urla villalarının ilginç olduğunu ifade eden Tezcan, "Önce bir valinin başını yedi, bir Turizm Bakanı'nın başını yedi. Herhalde böyle gidere bu villa işi bir de Başbakan'ın başını yiyecek" diye konuştu.

-ADALET BAKANI HAKKINDAKİ FEZLEKEYİ OKUDU-

Adalet Bakanı hakkındaki fezlekeyi okuyan Tezcan, şöyle dedi:

"O fezleke burada Kırıkhan'daki TIR soruşturmasıyla ilgili Adana Cumhuriyet Savcılığının Bekir Bozdağ hakkında savcıların görevlerini yapmaya müdahale, yargı görevinin yapılmasına müdahale ettiği iddiasını içeren TCK'nın 277. Maddesinde düzenlenen suçu işlediğini içeren fezleke burada. Bu fezleke Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderiliyor. Fezlekenin mağduru Süleyman Bağrıyanık dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı, fezlekede şüpheli Bekir Bozdağ. Suç; yargı görevini yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs. 1 Ocak 2014 tarihinde Kırıkhan civarında bir ihbar üzerine savcılığın bir TIR'ı durdurup arama istemesi olayında savcıların ve savcının emrindeki adli kolluğun görevini yapmayı engellemek üzere hükümetin bütün güçleri, Valiyi ve Bakanı da devreye sokarak soruşturmaya müdahale etmişlerdi.

Fezlekenin sonunda diyor ki 5237 sayılı TCK'nın yargı görevini yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs başlıklı 277. maddesinde düzenlenen suçu oluşturduğu kanaatine varılmış ve hakkında işlem yapılmak üzere evrak ekiyle birlikte gönderilmiştir, diyor.

Fezleke Adalet Bakanlığına gönderilmiş, ne zaman 15 Ocak 2014 tarihinde. Aradan 20 günden fazla zaman geçti hala fezlekeler Meclis'e gelmedi. Dün 4 fezlekenin iade edilmiş olması daha önce de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın İzmir soruşturmasına ilişkin yargıya müdahale çerçevesindeki fezlekesinin iade edilmiş olması karşısında danışıklı işlemin bu fezleke sürecinde de işleyeceğini düşünüyoruz."

-"TAPETAKLAK GİDECEKLER"-

Rıza Zarraf'ın uçağına binen bakanlara işaret eden Tezcan, "Rıza Zarraf'ın uçağına binip umreye giden Zafer Çağlayan basına düştü. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı aynı uçakta aynı şekilde Rıza Zarraf'ın uçağında uluslararası seyahatlar yapmıştır. Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker aynı uçakta uluslararası seyahatler yapmıştır. Meşhur ayakkabı kutusu faili 4.5 milyon dolar ayakkabı kutusunda bulunan Halkbankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da aynı uçağın içindedir. Bu nasıl saadet zinciridir?" dedi.

Hükümeti sert sözlerle eleştiren ve Tape'lere işaret eden Tezcan, "Tapetaklak gidecekler" diye konuştu.

-SORULAR-

Adalet Bakanı hakkındaki 2 fezlekeyi açıkladığını ifade eden Tezcan, "2 tanesini açıkladım ben Bekir Bozdağ ile ilgili. Bir Adalet Bakanı düşünün ki göreve geldiği bir ayını doldurmadan hakkında 2 tane fezleke düzenlenmiş ve iki fezlekeyi de iade etmiş, işlem yapmıyor, ikisi de yargıya müdahale etmeİki kez yargıya müdahale ile ilgili fezleke ile karşı karşıya kalıyor. Bunun dışında 4 tane daha fezlekenin de iade edildiğini biliyoruz. Ayrıca bunların dışında 2 fezleke olduğu daha biliniyor" dedi.

-"DANIŞIKLI İŞLEM"-

Bir soru üzerine Tezcan, "Bu danışıklı bir işlem. Meclis Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı anlaşılan anlaşmış, o geri gönderiyor Meclis Başkanlığına, Meclis Başkanlığı geri gönderiyor Adalet Bakanlığına gönderin diye. Muhtemelen planladıkları şey şu; o başsavcılıklarda operasyon yapmaya ihtiyaçları vardı. Bu fezlekeler için gerekli zamanı buldular. Savcılıklarda gerekli değişiklikleri yaptılar. Şimdi onu gönderdikten sonra yeniden o fezlekelerin gelmeyeceğini en azından seçimlerden sonrasına kadar bekleteceklerini düşünüyorlar, planlama bu ama pandoranın kutusu açıldı" yanıtını verdi.

"CHP Genel Başkanı'nın grup toplantısında açıkladığı fezleke midir?" sorusuna da Tezcan, "O emniyet fezlekesi, o da fezleke ama bakan hakkındaki fezleke değil" yanıtını verdi.

İnternete ilişkin düzenlemelere de Tezcan, " Türkiye'de haberleşme özgürlüğünü ortadan kaldırmaya dönük iktidarın sistematik saldırılarının son noktası diye görüyorum. Yolsuzluk soruşturmalarını önlemek için yapıldığını açıkça görüyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tezcan Adalet Bakanı Hakkında Düzenlenen İkinci Fezlekeyi Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement