Chp'li Türmen: İmralı Görüşmeleri Gizli Değildir - Son Dakika
Güncel

Chp'li Türmen: İmralı Görüşmeleri Gizli Değildir

Chp\'li Türmen: İmralı Görüşmeleri Gizli Değildir

İmralı görüşmelerinin kamuoyunun bilgisi içinde gerçekleştiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, "İmralı'daki görüşmeler gizli değildir İmralı görüşmelerinin kamuoyunun bilgisi içinde gerçekleştiğini hatırlatan CHP İzmir"...

07.03.2013 14:28

İmralı görüşmelerinin kamuoyunun bilgisi içinde gerçekleştiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, "İmralı'daki görüşmeler gizli değildir İmralı görüşmelerinin kamuoyunun bilgisi içinde gerçekleştiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, "İmralı'daki görüşmeler gizli değildir. Tutanakların bir şekilde yayınlanması da gazetecinin haber verme özgürlüğü, kamuoyunun ise bilgi sahibi olma hakkı kapsamında değerlendirilmelidir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi ile birlikte TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Türmen, basının demokrasinin bekçisi olduğunu ifade ederek, "basın özgürlüğüyle ilgili bazı temel ilkeler, AİHM kararlarından ortaya çıkmıştır" diyerek şöyle devam etti:

"Özgür basın olmadan demokrasiden söz edilemez. Siyasi iktidarlar incitici, şok edeci haberlere de hoşgörüyle yaklaşmak zorundadır. Basın kamuoyu oluşturur, toplumu ilgilendiren konularda sağlıklı tartışma yapılmasını sağlar. Basın özgürlüğünü sınırlamayan önlemlerin, basın üzerinde caydırıcı etki yaratmaması lazım. Bir şey devlet sırrıysa bir kez yayınlandıktan sonra artık sır olmaktan çıkar. Onun için devlet sırrıyla ilgili yayın yapan, yazı yazan basın mensupları yaptırıma tabi tutulmamalı.

İmralı'daki görüşmeler gizli değildir. Aksine kamuoyunun bilgisi içinde gerçekleşmiştir. Tutanakların bir şekilde yayınlanması da, gazetecinin haber verme özgürlüğü, kamuoyunun ise bilgi sahibi olma hakkına kapsamına girmektedir. Tutanakların yayınlanmasıyla kamuoyunun ne olup bittiğini öğrendiğini ve özgür tartışma yapma imkanına sahip olmuştur. Bu yayının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'böyle gazetecilik batsın' demiş, yayını yapan gazete patronu bundan rahatsız olmuştur. Gazetede iki gazetecinin işine son vermek istenmekte ve bu nedenle iki gazetecinin bir süre yazı yazmamasına kararı verilmiştir."

Türmen, yaşanan olayın, "Basın özgürlüğü bakımından Türkiye'nin geldiği noktayı" gösterdiğini belirterek, "Geldiğimiz nokta basın özgürlüğü açısından hiç iç açıcı bir durum değildir. Bu, basın özgürlüğüyle bağdaşmıyor. Hükümet'in müdahalesi, yaratılan caydırıcı etki basın özgürlüğüyle bağdaşmayan durum yaratıyor" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Türmen: İmralı Görüşmeleri Gizli Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement