Aygün, PKK'nın İşçileri Serbest Bırakmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Aygün, PKK'nın İşçileri Serbest Bırakmasını İstedi

Aygün, PKK\'nın İşçileri Serbest Bırakmasını İstedi

CHP'li Hüseyin Aygün, PKK tarafından 10 gün önce Bingöl'de kaçırılan işçilerin aileleriyle beraber düzenlediği basın toplantısında örgütün işçileri serbest bırakmasını istedi.

29.07.2013 13:51  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK tarafından 10 gün önce Bingöl'de kaçırılan işçilerin aileleriyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP'li Aygün ve işçilerin aileleri, kaçırılanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 19 Temmuz 2013 tarihinde Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK tarafından kaçırılan Ertuğrul Bozkurt'un amcası Hüseyin Bozkurt ve Ahmet Tekin'in eşi Ayfer Tekin ile CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP'li Aygün, bu tür kaçırmaların örgütün niyet ve iradesinin ne olursa olsun insanların ölümüyle sonuçlandığını Cemal Beyazgül olayından bildiklerini söyledi. Aygün, "Beyazgül Ovacık'ta bir sol örgüt tarafından kaçırıldı. Tam 24 gün boyunca sorgulandı ve kalp krizinden öldüğü açıklandı. Dolayısıyla sağlık sorunu olan bu insanların dağda dolaştırılması sağlıkları ve can güvenliklerini tehlikeye atıyor. Biz barış ve müzakere sürecinde örgüt hiçbir eylem yapmazken karakollara askeri noktalara dönük hiçbir harekette bulunmazken şirket çalışanlarının, sivil insanların alıkonulmasını dağa götürülmesini barışın ruhuna da ters olarak görüyoruz. Örgüt bu yanlıştan dönsün, acılı aileleri yakınlarına kavuştursun. Bu tip eylemler barış ideallerine zarar veriyor" dedi.

Kaçırılan işçilerden Ertuğrul Bozkurt'un amcası Hüseyin Bozkurt ile Ahmet Tekin'in eşi Ayfer Tekin de perişan olduklarını belirterek, yakınlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

PKK, Bingöl- Muş arasındaki demiryolu şantiyesinde çalışan 2 işçiyi Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Suveren Köyü, Zele mevkiinde 19 Temmuz 2013 günü kaçırmıştı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aygün, PKK'nın İşçileri Serbest Bırakmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement