Çin'in Jiangsu Eyalet'inden, İzmir'in Expo 2020 Adaylağına Destek - Son Dakika
Güncel

Çin'in Jiangsu Eyalet'inden, İzmir'in Expo 2020 Adaylağına Destek

Çin\'in Jiangsu Eyalet\'inden, İzmir\'in Expo 2020 Adaylağına Destek

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çin Halk Cumhuriyeti Jiangsu Eyalet Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Shi Taifeng ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

16.08.2012 17:41

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çin Halk Cumhuriyeti Jiangsu Eyalet Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Shi Taifeng ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından organize edilen görüşmelere Çin'in Jiangus eyaletinin sektör temsilcileriyle, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat ve İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan katıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, uluslararası etüd şirketlerinin İzmir'i yatırım konusunda güvenilir ve öne çıkan bir şehir olarak nitelediğini açıkladı. Vali Kıraç, Çin'in 2010 Şangay EXPO'suna Türkiye olarak destek verildiğini hatırlatarak, "Jiangsu heyetinden EXPO'ya destek sözü aldık" dedi.

"TİCARET ARTACAK"

Vali Cahit Kıraç, İzmir ve Jiangsu eyaletinin kardeş şehir olduğunu ve iki şehir arasında iş birliği protokolünü imzalandığını söyledi. Kıraç, projelerin hızla hayata geçirilmesi için teknik düzeyde görüşmeler yürütüldüğünü belirterek, "Çin ekonomide dünyanın ekonomide dev ülkelerinden biri. Bizde Çin'in yatırım yapabileceği yerlerden birinin de İzmir olacağını kendilerine ilettik. Kendilerini İzmir'e yatıma davet ettik. İzmir yabancı yatırımlara ev sahipliği konusunda öne çıkan şehirlerden biridir. Uluslararası yatırım çalışmalarında dikkat edilen en önemli unsur kara, deniz, hava ve kara ve demiryolu ulaşımıdır. Yetkililere bu konuda İzmir'in üstünlükleriyle, kentsel dönüşüm ve alt yapı yatırımlarını anlattık. Turizm, eğitim ve sağlık alanında rahatlıkla işbirliği yapabileceğimizi ve iki ülke arasındaki ithalat ve ihracat hacminin artması gerektiğini ilettik. Teknik düzeyde görüşmelerimiz sürüyor. Bu görüşmeler bu açıdan büyük önem taşıyor. Bu görüşmelerin kısa zamanda fiiliyata geçmesini arzuluyoruz" dedi. Kıraç, EXPO Konusunda başkan sıfatıyla bilgilendirmeler yaptığını kaydederek, Jiangsu heyetinden destek sözü aldığını ifade etti.

"İSTEDİĞİMİZİ ALDIK"

Çin Halk Cumhuriyeti Jiangsu Eyalet Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Shi Taifeng, İzmir ziyaretinin başarılı geçtiğini dile getirerek, " Çok güzel bir körfeze, iyi insanlara ve harika bir coğrafyaya sahipsiniz. İzmir'e misafirperverliği ve içtenliği nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Jiangsu, Çin'in tin turizm konusunda kalkınan eyaletlerindendir. Bu toplantı iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından çok verimli geçti. İşbirliği için el ele vermeye devam edeceğiz. Kardeş şehir anlaşmamız gelecekteki çalışmalarımıza dayanak oluşturacaktır. EXPO yarışında da İzmir'e başarılar diliyorum" dedi.

Vali Cahit Kıraç, ziyaret sonunda Eyalet Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Shi Taifeng'e bolluk ve bereketin simgesi olduğunu ifade ettiği porselenden yapılan bir nar figürü hediye etti. Taifeng'de Vali Kıraç'a üzerinden turizm kentlerinin resimlerin bulunduğu bir porselen tabak sundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çin'in Jiangsu Eyalet'inden, İzmir'in Expo 2020 Adaylağına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement