Ciwan Haco: Almanya İçin Ölebilirim - Son Dakika
Güncel

Ciwan Haco: Almanya İçin Ölebilirim

Ciwan Haco: Almanya İçin Ölebilirim

Kürt müziğinin sevilen isimlerinden Ciwan Haco, Kürtçeyi rahatça konuşma imkanı sağladığı için Almanya'ya çok şey borçlu olduğunu belirtti.

11.10.2013 12:48

CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın sunumuyla ekrana gelen 360 Derece' programına konuk olan Kürtçe müziğin efsane isiölerinden Ciwan Haco, "Almanya için ölmeye hazırım, çünkü bana dilimi iade ettiler" dedi.

"ALMANYA'YA BÜYÜK SAYGIM VAR"

Şirin Payzın'ın kendisini 'hangi Avrupalı olarak tanımlıyorsunuz' şeklindeki sorusuna Ciwan Haco, "Almanım galiba. Almanya'ya gittim önce. Suriye'de her şey yasaktı. Bana özgürlüğümü verdiler. Suriye'de de aynı Türkiye'deki gibi dilimi konuşamıyordum. Şarkı söyleyemiyordum, özgür değildim. Kürtçe yasaktı Suriye'de. İran'da Irak'ta, Türkiye'de her yerde yasaktı. Sonra Almanya'ya geldim. Dilimi bana iade ettiler. Kürtçe konuştum sorun olmadı. Kürtçe şarkı söyleyebildim, özgür olduğumu hissettim. O yüzden Almanya'ya büyük saygın var. Almanya devlet olarak çok büyük bir devlet. Almanlara her zaman teşekkür ediyorum. Türkiye'ye değil Suriye'ye değil, Irak ya da İran'a değil Almanya'ya." şeklinde yanıt verdi.

"ALMANYA İÇİN ÖLEBİLİRİM"

Dilini kendisine iade ettiği için Almanya için ölebileceğini belirten Haco "Bunu söylemek ne kadar acı değil mi? Kürtler bu coğrafyada dilleri için mücadele verdiler. Dil demek her şey demek. Çünkü insan özgür olmak istiyor, saygı görmek istiyor. Siz birine dilin yok derseniz o insan savaşır. Bu neden anlaşılamıyor anlayamıyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ciwan Haco: Almanya İçin Ölebilirim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement