Cizre'de Öldürülen Ümit Kurt, Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Öldürülen Ümit Kurt, Toprağa Verildi

Cizre\'de Öldürülen Ümit Kurt, Toprağa Verildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasında dün çıkan olaylarda yaşamını yitiren 14 yaşındaki Ümit Kurt, bugün 5 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

07.01.2015 13:40

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri arasında dün çıkan olaylarda yaşamını yitiren 14 yaşındaki Ümit Kurt, bugün 5 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. Cizre'de kazılan hendeklerin belediye tarafından kapatılmaya başlamasının ardından Cudi Mahallesi'ndeki Ziraat Sokağa dün akşam giren zırhlı polis araçlarına, YDG-H üyeleri taşlarla saldırı gerçekleştirdi. Silah seslerinin de duyulduğu olaylar sırasında bölgede bulunan Ümit Kurt, kalbine isabet eden kurşunla olay yerinde öldü, olaylarda Çeli Sakçak'ın da yaralandı. Yaralanan Sakçak, Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, ölen Ümit Kurt'un cesedi de Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ümit Kurt'un cenazesi otopsinin ardından bugün esnafın kepenk kapattığı Cizre'ye getirilirken, ilçede yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı. Abdullah Öcalan posteri, PKK flamaları ile karşılanan Kurt'un cenazesi, daha sonra konvoy halinde Cizre Asri Mezarlığı'na getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Kurt, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dün akşam çıkan olaylarda yaşamını yitiren Ümit Kurt'un arkadaşı Çeli Sakçak ile birlikte inşaatta boya badana yaptığı ve akşam saatlerinde eve dönerken, sokakta çatışan YDG-H ile güvenlik güçlerinin arasında kaldığı belirtildi.

Öte yandan, polisin mahallelere girmemesi için sokak girişlerine kazıldıktan sonra kapatılan hendekler, dün akşam saatlerinden itibaren yeniden açıldığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Öldürülen Ümit Kurt, Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement