Cizre ve Silopi'de Silah ve Patlama Sesleri Gece Boyunca Sürdü - Son Dakika
Güncel

Cizre ve Silopi'de Silah ve Patlama Sesleri Gece Boyunca Sürdü

Cizre ve Silopi\'de Silah ve Patlama Sesleri Gece Boyunca Sürdü

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde jandarma komandoların desteği ve tanklar eşliğinde başlatılan operasyonlar devam ediyor.

17.12.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde jandarma komandoların desteği ve tanklar eşliğinde başlatılan operasyonlar devam ediyor. Patlama ve silah sesleri iki ilçede de gece boyunca devam etti.

Cizre ve Silopi ilçelerinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve iki ilçedeki PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ediyor. Cizre'de, jandarma komando timlerinin de tankların eşliğinde katıldığı operasyon, ilçenin daha çok Cudi, Nur, Sur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşıyor.

1 KADIN YAŞAMINI YİTİRDİ

Güvenlik güçleri çatışmalarda gece aydınlatma fişeği attı. Elektriklerin kesik olduğu ve cep telefonlarının zaman zaman çalışmadığı Cizre'de, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da bulunuyor.

Cizre'de dün çevre yolu üzerinden tankların eşliğinde Cudi Mahallesi'ne giren jandarma komandoları ile burada barikat kuran teröristler arasında zaman zaman çatışmalar çıktı. Çatışma sırasında 45 yaşındaki Hediye Şen yaşamını yitirdi. Şen'in 4 çocuk annesi olduğu belirtildi. Askerler kontrol altına aldıkları sokaklarda, evlere de girerek arama yaptı.

SİLOPİ'DE DURUM

Silopi ilçesinde de çatışmalar daha çok Başak ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştı. Silopi'deki operasyona, Cizre'de olduğu gibi jandarma komandolar tank ve zırhlı araçlar eşliğinde katıldı. Güvenlik güçlerinin Yenişehir Mahallesinde de evlerde aramalar yaptı.

Aramalar sırasında gözaltına alınan olup olmadığı hakkında bilgi alınamazken,  HDP Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü ve Aycan İrmez'in de Silopi'de bulundukları öğrenildi.

Patlama ve silah seslerinin yankılandığı ilçe, Başak Mahallesi'nde oturan 70 yaşındaki Hüseyin Güzel'in kalp krizinden öldüğü belirtildi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre ve Silopi'de Silah ve Patlama Sesleri Gece Boyunca Sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement