Çoban Ahmet, AK Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Çoban Ahmet, AK Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı

Çoban Ahmet, AK Parti\'den Aday Adaylığını Açıkladı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde çobanlık yaptığı için Çoban Ahmet lakabıyla tanınan Ahmet Akdeniz, AK Parti'den aday adayı oldu.

01.11.2013 16:32  Güncelleme: 23:23

Yerel seçimler için aday adaylığı yarışının son hızla devam ettiği bugünlerde Batman'ın Hasankeyf ilçesinde çobanlık yaptığı için Çoban Ahmet lakabıyla tanınan Ahmet Akdeniz, AK Parti'den aday adayı oldu.

İlçesine en iyi hizmeti vermek için adaylığını açıkladığını belirten Çoban Ahmet lakaplı Ahmet Akdeniz, bu güne kadar Hasankeyf ulusal ve uluslararası arenada nasıl tanıtıldıysa bundan sonra da yönetici olarak bu hizmeti vermeye talip olduğunu söyledi. Belediye başkanlığı seçimi için Hasankeyf ilçesinde AK Parti'den aday adayı olan Akdeniz, Hasankeyf'in hizmetine talep olduğunu açıkladı. Çobanlık yaptığı dönemde yanından kalem silgi, kitap ve defter eksik etmeyen Akdeniz, Açık Öğretim Fakültesi sosyal bilimler öğrencisi olarak siyasete atıldığını ifade etti. Hasankeyf ilçesinde AK Parti'den aday adayı olması ile ilgili olarak açıklama yapan Akdeniz, "Ömrüm meralarda geçti. Hayvancılıkla uğraştım, çobanlık yaptım, meraya giderken boş gitmedim, heybemde kitap, defter, kalem, silgi gazete hiç eksik olmadı. Ders çalıştım. Hasankeyf'i hem ulusal hem uluslarası arenada tanıttım. Avrupa, Avusturya, İsviçre, Almanya'da Hasankeyf'i hep anlattım. Hasankeyf'in çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptım" dedi.

AK Parti'nin son dönemlerdeki Türkiye ve bölge için yaptıklarını özellikle çözüm sürecindeki çalışmalarını takdirle karşıladığı için ve güzel bir özgürlüğün bölgeye geleceğine inandı için şimdiye kadar Hasankeyf için yaptıklarını yönetici olarak yapmak istediğini aktaran Akdeniz, "İnşallah bize bir görev verilirse memleketimiz muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Nasıl daha önceleri en üst medeniyeti yaşayan Hasankeyf'e tekrar o medeniyete yaşatacağız" diye konuştu.

Hsankeyflilerden Hikmet Ayhan, Çoban Ahmet lakaplı Ahmet Akdeniz'in belediye başkan aday adaylığı için memnun olduklarını belirterek, "İlçede bir çok başkan gördüm hiç kimse Ahmet Akdeniz gibi ilçesini düşünmüyor. Elinde her hangi bir yetki olmamasına rağmen ilçede bir çok genci Ilısu Baraj projesi yapımında işe başlattı. Elinde yetki olursa inanıyorum ki Hasankeyf'e çok faydalı bir başkan olur" şeklinde konuştu.

Hasankeyf'te doğup büyüyen ve 46 yaşında olan 5 çocuk babası Ahmet Akdeniz, bir çok sivil toplum kuruluşunda yöneticiliğinin yanı sıra özellikle Ilısu Baraj projesinin tanıtılmasında Türkiye ve uluslararası kamuoyunda tanıtım elçiliği yapmakla tanınıyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çoban Ahmet, AK Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement