Çocukların Kavgasına Aileleri Karıştı: 1 Ölü, 4 Yaralı

Konya'da çocukları kavga eden iki aile arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 1 kişi pompalı tüfekle vurularak öldürüldü, 4 kişi de yaralandı.
Konya'da çocukları kavga eden iki aile arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 1 kişi pompalı tüfekle vurularak öldürüldü, 4 kişi de yaralandı.
Olay, dün saat 23. 00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Doğanlar Mahallesi Aybastı Sokak'ta meydana geldi. 'Uzundere' ile 'Kip' ailesinin küçük kızları oynadıkları sırada birbirleriyle kavga etti. Bunun üzerine 50 yaşındaki Mehmet Uzundere, 22 yaşındaki Kemal Kip'in evine giderek uyarıda bulundu. Kızları kavga eden iki baba arasında da tartışma çıktı. Tartışma sırasında sinirlenen Mehmet Uzundere, bahçenin dışından Kip'in evine taş atmaya başladı. Kemal Kip de evindeki ruhtasız pompalı tüfeğini alıp Mehmet Uzundere ile kavgayı duyup gelen Uzundere'nin resmi nikahsız eşi 50 yaşındaki Dursun Madenci ve komşuları, 52 yaşırdaki Şerife Aslıvar ve 26 yaşırdaki Funda Ekici'ye ateş açtı. Bu sırada camide teravi namazını kıldıktan sonra evine gitmek üzere olan komşuları 42 yaşındaki Murat Babadostu da silah sesi üzerine kavga edenleri ayırmak için koşarak yanlarına gitti. Kemal Kip'in açtığı ateş sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan Mehmet Uzundere, eşi Dursun Madenci, Şerife Aslıvar, Funda Ekici ve Murat Babadostu, otomobil ve ambulanslarla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp ve vücudunun çeşitli yerlerine saçma isabet eden Murat Babadostu, hastanede kurtarılamadı. Yaralılardan Dursun Madenci ve Mehmet Uzundere'nin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
Kemal Kip ve olay sırasında yanında bulunan 18 yaşındaki S. D. ve 45 yaşındaki O. U. gözaltına alındı. Olayı duyan yaralıların yakınları Konya Numune Hastanesi'ne akın etti. Yaklaşık 150 kişinin hastane önüne gelmesi üzerine Çevik Kuvvet ekipleri olası taşkınlığı önlemek amacıyla Acil Servis önünde geniş önlem aldı, yaralılarla görüşmek isteyenleri hastaneye almadı. Şüphelilerin yapılacak sorgulama ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. - Konya