Çukurova'nın Arkeolojik Gezi Rehberi Hazırlandı - Son Dakika
Güncel

Çukurova'nın Arkeolojik Gezi Rehberi Hazırlandı

Çukurova\'nın Arkeolojik Gezi Rehberi Hazırlandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Serdar Girginer ile Dr. Haluk Uygur'un hazırladığı "Kilikya: Toros ve Amanosların Gölgesinde Kültürlerin Buluştuğu Nokta" isimli arkeolojik rehber, Türkçe ve İngilizce basıldı.

09.07.2014 12:39

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Serdar Girginer ile Dr. Haluk Uygur'un hazırladığı " Kilikya: Toros ve Amanosların Gölgesinde Kültürlerin Buluştuğu Nokta" isimli arkeolojik rehber, Türkçe ve İngilizce basıldı.

Girginer, yazılı açıklamasında, Kilikya bölgesinin hem arkeolojik kültür mirası hem de doğal güzelliklerinin tanıtılmasını amaçladıklarını vurguladı.

Kitapta Kilikya'nın en batısından başlanıp doğuya doğru gezi güzergahı önerisi sunulduğunu belirten Girginer, şu bilgileri verdi:

"Rehber, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'ı kapsıyor. Bu yayından turizm camiasının da yararlanması bekleniyor. Rehber, yerli ve yabancı turistler ile tur rehberlerinin rahatlıkla yararlanabileceği nitelikle hazırlandı. Bölgede bu konudaki boşluğu doldurdu. Kitabın konusunu oluşturduğu Kilikya, kara, deniz ve nehirler üzerinden sağladığı ulaşım, Anadolu ve Mezopotamya ile Doğu Akdeniz arasındaki köprü konumu, tarıma elverişli geniş topraklarıyla uygarlık tarihi açısından önemli bölge." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çukurova'nın Arkeolojik Gezi Rehberi Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement