Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda Sancak Devir Teslim Töreni - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda Sancak Devir Teslim Töreni

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı\'nda Sancak Devir Teslim Töreni

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'nı Kurmay Albay İsmail Güneşer, törenle devraldı.

18.07.2012 20:13

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'nı Kurmay Albay İsmail Güneşer, törenle devraldı.

Muhafız Alay Komutanlığı'ndaki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve davetliler katıldı. Gül, Komutanlığa gelişinde Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kurmay Albay Şener Topuç tarafından törenle karşılandı.

Muhafız Alay Komutanlığı'nın 92. kuruluş yıl dönümünün de kutlandığı tören, alay tarihçesinin okunması ve birliklerin alandaki yerini almasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün "Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı kuruluş yıl dönümünüz kutlu olsun" diyerek birlikleri selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kurmay Albay Şener Topuç, yaptığı konuşmada, iki yıl önce Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta heyeti gibi makamların koruması sorumluluğunu taşıyan böyle bir alayın komutanlığını devralmanın gurur, onur ve ağırlığını hissettiğini aktardı. Görevi süresince bu bilincin alayın her bir mensubunun benliklerine perçinlendiğini gördüğünü ve bundan büyük heyecan duyduğunu dile getiren Topuç, görev süresince alaya ve sancağa layık olmaya çalıştığını söyledi. Albay Topuç, "Sancak eğer hala ait olduğu yücelerde dalgalanmaya devam ediyorsa ne mutlu bana, ne mutlu bugünün muhafızlarına" diye konuştu.

Şehit ve gazileri, ebediyete intikal etmiş muhafızları, varlıklarıyla halen kendilerine güç katanları saygı ve rahmetle andığını dile getiren Albay Topuç, Cumhurbaşkanı Gül ve komutanlara da verdikleri destek için şükran sundu, mesai arkadaşları ve ailesine teşekkür etti.

Kurmay Albay Güneşer'e de görevinde başarılar dileyen Albay Topuç, sözlerini

"Silah arkadaşım nöbetin kutlu, kılıcın keskin olsun" diyerek bitirdi.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın 38. komutanı Kurmay Albay Topuç ve 39. komutan Kurmay Albay Güneşer'in öz geçmişlerinin okunmasının ardından sancak devir teslim töreni yapıldı. Albay Topuç'un öperek teslim ettiği sancağı Albay Güneşer de yemin ederek ve öperek teslim aldı.

Daha sonra Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Akar, sancak devir teslim tutanağını onayladı ve alay brövesini yeni komutan Albay Güneşer'e taktı.

Alay komutanları, Cumhurbaşkanı Gül'ün bulunduğu Şeref Tribünü'ne geçerek görev devir teslim tekmili verdiler. Gül de alay komutanlarını tebrik etti.

Tören, birliklerin Kurmay Albay Güneşer'in komutasında gerçekleştirdikleri geçişle sona erdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün dört yıl boyunca başyaverliğini yapan, "Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası" sahibi Albay Güneşer, Kıta Komutanlığı atamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'na atanmıştı.

Muhabir: Eda Ünlü Özen

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda Sancak Devir Teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement