Cumhurbaşkanlığı Sistemi Başakşehir'de tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Sistemi Başakşehir'de tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı Sistemi Başakşehir\'de tanıtıldı

Başakşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferansta konuşan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, referandum öncesi yeni sistem hakkında bilgi verdi.

06.03.2017 08:49  Güncelleme: 08:50

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Konferansı Başakşehir'de geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Konferansa AK Parti MKYK Üyesi ve Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, İstanbul 3.Bölge Milletvekili Abdullah Başçı, İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.. Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan tarafından verilen konferansta, Cumhurbaşkanlığı Sistemi, her yönüyle katılımcılara tanıtıldı. Milletvekili Aslan, yaptığı detaylı konuşmayla Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında kafalarda oluşan tüm soru işaretlerini gidermiş oldu.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Uysal da siyasi istikrarsızlıkların ekonomik ve sosyal sorunları da beraberinde getirdiğini belirterek, "Ülke ve millet olarak hedeflerimize ulaşmak istiyorsak güçlü, etkin ve yetkin bir yönetim sistemine ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanlığı Sistemi bir günde ortaya çıkmamıştır. Türkiye bu sistemle ilgili adımlarını 2007 yılında atmıştır. Zaten işlemeye başlamış bir sistemdir. Yeni Anayasa ile çift başlı bir yönetimi bir sisteme bağlıyoruz" diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Tokat Milletvekili Zeyid Aslan," Şuan parlamenter sistemle yönetiliyorken cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetimi anlatmaktayız. Neden yeni bir hükümet modeline ihtiyaç duyduk bunu iyi anlamamız gerekmektedir. Yürütmenin iki başlılıktan kurtularak tek başlı bir sisteme Türkiye'nin gitmesi gerekmekte" dedi.

Mevcut sistemde kimin başbakan olacağını bilmeden sandığa gidiyoruz

Geçmişte yaşanan olaylardan örnekler veren Tokat Milletvekili Zeyid Aslan" Bugün biz parlamenter sistemde sandığa gidiyoruz, oy veriyoruz ve oy verdiğimiz parti birinci parti çıkıyor. Peki mevcut parlamenter sistemde hükümeti kurma görevini vermekle yükümlü olan cumhurbaşkanı, en çok oy alan partinin başkanına hükümeti kurma görevini vermek zorunda mı? Hayır, geçmişte örnekleri bulunmakta. Bugün biz sandığa gittiğimizde yarın ülkenin başına geçecek başbakanın kim olduğunu bilmeden sandığa gidiyoruz. Hükümeti kimlerin kuracağını, koalisyon mu tek başına iktidar mı olacağını bilmeden sandıkta oylama yapıyoruz. Ama yeni sistemde icranın başı kim olacak, yürütmenin başı kim olacak, ben kimi bileceğim, kime oy vereceğim? Bunu bilerek oy vermeye gidiyoruz. O yüzden Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte artık sürekli seçimin konuşulduğu, seçimle birlikte istikrarı bozucu dengelerin sarsıldığı bir sistem yeni sistemde tamamıyla bertaraf ediliyor" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konferansın sonunda ev sahipliğini yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Milletvekili Zeyit Aslan'a çiçek takdim etti. Konferansın ardından ise Mustafa Yıldızdoğan sahneye çıktı. 'Türkiyem' isimli parçasıyla konserine başlayan Yıldızdoğan salonu dolduran vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Sistemi Başakşehir'de tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement