Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

Sivas'ın Ulaş, Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

29.10.2016 14:41

Sivas'ın Ulaş, Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Törende Kaymakam Orhan Altun, Belediye Başkan Vekili Ahmet Turan Kanmış, öğrencilerin ve vatandaşların bayramlarını kutladı.

Cumhuriyet Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadaklarını belirten Altun, "Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolun temelinde, milletimizin kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak üzere başlattığı milli mücadele ve Kurtuluş Savaşımız yer almaktadır. Bu nedenle bizlere gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev cumhuriyete sahip çıkmaktır." dedi.

Daha sonra şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Törene İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Özkan, İlçe Emniyet Amir Vekili Abdulkadir Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, gaziler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Şarkışla

Şarkışla ilçesi Şehitler Meydanı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İlk tören Aşık Veysel Kültür Merkezinde yapıldı. İlçe Kaymakamı Akif Pektaş, protokol üyelerinin bayram tebriklerini kabul etti.

Daha sonra Pektaş, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Çağlayan Öztürk ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Şehitler Meydanında törene katılan vatandaşların bayramını kutladı.

Cumhuriyetin kolay kazanılmadığını dile getiren Pektaş, "Bundan 93 yıl önce bu topraklar üzerinde süre gelen, istiklal ve istikbal mücadelesinin bir sonucu olarak, Türk milleti karakterine en uygun olarak yönetim şekli olan cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde yüce milletimize bir armağan olarak sunmuştur." ifadelerini kullandı.

Suşehri

Suşehri ilçesinde Kapalı Halk Pazarı'nda tören düzenlendi.

Törene katılanların bayramlarını kutlayan Kaymakam Kadir Perçi, şöyle konuştu:

"Su uyur, düşman uyumaz. Bunun için Türk milletine uyku haramdır. Bu coğrafyada bize bırakılan miras her zaman şehadet kapısına çok yakındır. 241 şehit 15 Temmuz kalkışmasında Hazreti Hamza'nın arkasında yer aldılar. Artık çok çalışmakta yetmiyor, en çok çalışan olmak zorundayız. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, bu toprakları vatan yapmak uğrunda toprağa düşmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken gazilerimize, ülkesini menfaatsiz, çıkarsız ve umarsız sevenlere ve yüce Türk milletine şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement