Cumhuriyet Gazetesi Başyazarını Uğurluyor... - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarını Uğurluyor...

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarını Uğurluyor...

Cumhuriyet Gazetesi Bugün En Zor Manşetini Hazırladı.

21.06.2010 22:04

Cumhuriyet Gazetesi bugün en zor manşetini hazırladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin yarın ki birinci sayfasının tamamında siyah zemin üzerine, " İlhan Selçuk'un fotoğrafının yanına başyazarımız aydınlanmanın çınarı İlhan Abi'yi yitirdik" manşeti kullanıldı.

Cumhuriyet Gazetesi binasına İlhan Selçuk'un büyük boy bir fotoğrafı asıldı. Altına da Selçuk'un bir yazısından alınan "Kimi insan 'Japon Gülü' gibidir." şeklinde devam eden bir yazısı asıldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, ölümünün ardından uzun yıllar çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi bugün en zor manşetini hazırladı. Cumhuriyet Gazetesi'nin yarınki birinci sayfasının tamamında siyah zemin üzerine, İlhan Selçuk'un fotoğrafının yanına "Başyazarımız, aydınlanmanın çınarı İlhan Abi'yi yitirdik" manşeti kullanıldı. Gazetenin birinci sayfasında ilhan Selçuk'un ardından şu ifadeler kullanıldı: "Demokrasi Laiklik, bağımsızlık ve Atatürkçü'lüğün ödünsüz savunucusu Türk basınının eğilmeyen kalemi İlhan Selçuk'u 85 yaşında kaybettik. Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle aramızdan ayrılan İlhan Selçuk'un 1962 yılında açtığı pencereden yaydığı ışık ülkeyi aydınlatmaya devam edecek." Yine birinci sayfada, İlhan Selçuk'ın 21 Mart 2008 sabahı, sabaha karşı göz altına alındığı hatırlatılarak Selçuk'un baskın sonrası rahatsızlandığı vurgusu yapıldı.

CUMHURİYET GAZETESİ'NE SELÇUK'UN DEV FOTĞRAFI VE YAZDIĞI BİR MAKALESİ ASILDI

Cumhuriyet Gazetesi binasına İlhan Selçuk'un büyük boy bir fotoğrafı asıldı. Altına da Selçuk'un bir yazısından alınan "Kimi insan 'Japon Gülü' gibidir. En zor günleri bekler açmak için. Karanlık, soğuk, fırtına, tipi vız gelir. O kişiyi ne kışın geri dönmesi korkutur, ne kırağı çalması, ne don tutması...Ey!..Yurdumun Japon Gülleri hepinize merhaba" cümlelerin yer aldığı ikinci bir pankart asıldı.

İLHAN SELÇUK'UN ARDINDAN

İlhan Selçuk'un ölümünün ardından dostları ve arkadaşları Cumhuriyet Gazetesi'ne akın etmeye devam ediyor. CHP İl Başkanı Berhan Şimşek, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Selçuk'un kendi kuşaklarının başöğretmeni olduğunu söyledi. Taziye ziyaretlerinde bulunanalar arasında İlhan Selçuk'un yakın arkadaşı Doğan Hızlan ise"Çok yakın bir arakadaşımı yitirdim. Çok üzgünüm. Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.

"İLHAN SELÇUK HASTALIĞINDAN DEĞİL, ONURUNDAN HAYATINI KAYBETTİ"

Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarlarından Hikmet Çetinkaya ise yaptığı konuşmada İlhan Selçuk'un hastalığından dolayı değil, onurundan dolayı hayatını kaybettiğini dile getirdi.

SELÇUK İÇİN TÖREN DÜZENLENECEK

İlhan selçuk için ilk tören Çarşamba Günü saat 11.00'da Lütfi Kırdar'da yapılacak. Törenin ardından Selçuk'un cenazesi, Cumhuriyet Gazetesi'ne getirilecek. Selçuk için gazetede yapılacak törenin ardından cenaze toprağa verilmek üzere Nevşehir'in Hacı Bektaş-ı Veli İlçesine götürülecek. İlhan Selçuk'un cenazesi, Perşembe günü Hacı Bektaş-ı Veli'de bulunan ağabeyi Turhan Selçuk'un mezarının yanına defnedilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Gazetesi Başyazarını Uğurluyor... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement