Cumhuriyet Gazetesine Molotofkokteyli Atılması Davası - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Gazetesine Molotofkokteyli Atılması Davası

Cumhuriyet Gazetesine Molotofkokteyli Atılması Davası

Cumhuriyet Gazetesine Molotof Kokteyli Atılması Olayına İlişkin Davanın Tutuklu Sanığı Bedirhan Şinal, Sorulan Sorulara Cevap Vermedi ve Gizli Oturum İstedi

06.10.2010 20:25

Cumhuriyet Gazetesine molotof kokteyli atılması olayına ilişkin davanın tutuklu sanığı Bedirhan Şinal, sorulan sorulara cevap vermedi ve gizli oturum istedi

Mahkeme, sanık Murat Aplak'ı "suç vasfının değişme ihtimalini ve tutuklu kaldığı süreyi" dikkate alarak tahliye etti.

?

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Bedirhan Şinal, Fatih Derdiyok, Murat Alpak, Bora Ballı, Bayram Demir, Seyhun Zaim ve Boğaç Kaan Murathan getirildi.

Duruşmada ilk olarak dosyaya gelen evraklar okundu. Aynı mahkemede görülen Poyrazköy dava dosyasına Genelkurmay Başkanlığı, MİT, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen "Ergenekon diye bir terör örgütü olup olmadığına" ilişkin belgelerin bu dava dosyasına da eklendiği belirtildi.

ŞİNAL SORULARA YANIT VERMEDİ

Ardından Mahkeme Başkanı Oktay Kuban, tutuklu sanık Bedirhan Şinal'e "İlhan Selçuk ve Cumhuriyet gazetesine yönelik eylem hangi amaçla yapıldı?" diye sordu. Kuban'ın sorusuna "Sorulan soruya şu andaki ortam itibariyle cevap vermek istemiyorum"diye cevap veren Şinal'e, Başkan Kuban, daha önceki ifadelerinde yer alan "İlhan Selçuk'ta çok para var. İlhan Selçuk, Sedat Peker'e zarar verdi"şeklindeki beyanlarını hatırlattı. Şinal bu soruya da "Sorunuza şu anda cevap vermek istemiyorum. Ancak sadece benim bulunduğum gizli bir duruşma yapıldığı takdirde buna ilişkin sorulacak sorulara ayrıntılı cevap verebilirim"dedi.

ŞİNAL GİZLİ OTURUM İSTEDİ

Duruşma savcısı Süleyman Pehlivan da, sanık Bedirhan Şinal'in gizli oturumda beyanlarının alınmasına karar verilmesini istedi.

ŞİNAL KAPALI DURUŞMADA DİNLENİLECEK

Mahkeme ise, sanık Bedirhan Şinal'in cezaevinden getirtilerek diğer sanıkların bulunmadığı kapalı duruşmada dinlenilmesine karar verdi.

?

ERGENEKON'LA BİRLEŞTİRİLME SONRA DÜŞÜNİLECEK

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davaları ile bu davanın birleştirilmesi konusunun sonra değerlendirilmesine hükmeden Mahkeme, 18 yaşından küçük sanık O.A.'nın dosyasının bu davadan ayırdı.

SANIK APLAK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, sanık Murat Aplak'ı "suç vasfının değişme ihtimalini ve tutuklu kaldığı süreyiö dikkate alarak tahliye etti. Sanıklar Bedirhan Şinal, Fatih Derdiyok, Bora Ballı, Bayram Demir, Seyhun Zaim ve Boğaç Kaan Murathan'ın tutukluluk hallerinin devamına karar veren Mahkeme duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Gazetesine Molotofkokteyli Atılması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement