Danıel Rıccıardo Koşu Antrenmanında Sanal Otomobillerden Kaçıyor - Son Dakika
Güncel

Danıel Rıccıardo Koşu Antrenmanında Sanal Otomobillerden Kaçıyor

Danıel Rıccıardo Koşu Antrenmanında Sanal Otomobillerden Kaçıyor

2015 Formula 1 sezonunun Avustralya Grand Prix'iyle başlamasıyla pilotlar yeniden piste indi.

18.03.2015 14:27

2015 Formula 1 sezonunun Avustralya Grand Prix'iyle başlamasıyla pilotlar yeniden piste indi. Şampiyonluk adaylarından Infiniti Red Bull Racing pilotu Daniel Ricciardo, kendisini kovalayan otomobillere pist dışında da kendini alıştırıyor.

Mükemmel geçirdiği 2014 sezonunda üç Grand Prix kazanan Ricciardo, Wings For Life'ın elçileri arasında yer alıyor. Ricciardo, koşu antrenmanlarında Wings For Life World Run için geliştirilen mobil uygulamayla yarış deneyimini sanal olarak yaşıyor. Apple App Store ve Google Play Store üzerinden akıllı telefonlara ücretsiz yüklenebilen Wings for Life World Run uygulaması, koşucuyu takip eden yakalama aracının bir simülasyonunu da içinde barındırıyor. Koşucuya antrenmanda sesli olarak yakalama aracının takibe başladığı söylüyor. Sanal otomobilin koşucuya uzaklığını ve giderek yaklaştığını bildirerek heyecanı yukarıda tutuyor.

Ricciardo, Avustralya'da yaptığı antrenmanda koşu hızını test etmek için uygulamayı kullandı. Genellikle antrenmanlarında koşu yerine bisikleti tercih ettiğini söyleyen Ricciardo, "Beni geçebilecek bir sürücü olduğunu söylediler. Tabii ki yarışmayı kabul ettim. Eğlenceli olduğunu itiraf etmeliyim. Mobil uygulama bana yakalama aracının yaklaşmakta olduğunu söylediğinde, gerçek zannedip arkama baktım" diyor.

Omurilik araştırmalarına kaynak yaratmak üzere düzenlenen Wings for Life World Run, 3 Mayıs 2015 tarihinde ikinci kez koşulacak.Koşuya katılanlar altı kıtada ve 35'ten fazla lokasyonda Türkiye saatiyle 14.00'da Wings for Life World Run'a başlayacak. Türkiye ayağı ise 2014'te olduğu gibi 2015'te de Alanya'da koşulacak. Kayıt olmak için www.wingsforlifeworldrun.com adresine tıklamak yeterli. Bu koşunun benzerlerinden ayrılan tarafı, yarışta bir bitiş çizgisinin olmaması. Yarışmacılar, arkalarından gelen ve sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı kendilerini geçtiğinde yarışı bitirmiş sayılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Danıel Rıccıardo Koşu Antrenmanında Sanal Otomobillerden Kaçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement