Danimarka'da Meclise Giren Türk Vekil Fatma Öktem Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Meclise Giren Türk Vekil Fatma Öktem Mazbatasını Aldı

Danimarka\'da Meclise Giren Türk Vekil Fatma Öktem Mazbatasını Aldı

Danimarka'da 15 eylülde yapılan genel seçimlerde Liberal Parti'den milletvekili seçilmeyi başaran Fatma Yeliz Öktem, anayasa kitabına imza atarak yemin etti ve resmen milletvekilliği görevine başlamış oldu.

03.10.2011 12:16

Danimarka'da 15 eylülde yapılan genel seçimlerde Liberal Parti'den milletvekili seçilmeyi başaran Fatma Yeliz Öktem, anayasa kitabına imza atarak yemin etti ve resmen milletvekilliği görevine başlamış oldu. Özlem Sara Çekiç ise ilk milletvekili seçildiğinde imza atmış olduğu için yeniden imza atmasına gerek kalmadı. Danimarka yasalarına göre sadece ilk kez milletvekili seçilenler yemin ederek mazbatalarını alıyorlar.

EŞİ ÖPEREK KUTLADI

Fatma Yeliz Öktem'in imza töreninde eşi Bünyamin Şimşek yanında oldu ve Fatma'yı dudaklarından öperek kutladı. Sosyalist Halk Partili Özlem Sara Çekiç de Fatma'yı sarılarak kutlayanlar arasındaydı. Fatma yeliz Öktem imza töreninden önce meclisin yeni Başkan Mogens Lykketoft'un başkanlığına oylama toplantısına katıldı. Ayrıca meclis tablosu için resim çekildi. İmza töreninde oldukça heyecanlı görünen Öktem duygularını anlatırken Çok güzel duygular içindeyim. Bugün imza atmakla yemin ederek resmen göreve başlamış oldum. Seçim kampanyam sırasında verdiğim sözleri tutmak için elemden gelen gayreti göstereceğim. Milletvekili seçilmek insana büyük bir sorumluluk yüklüyor. Üzerimdeki sorumluluğu biliyorum. Bana oy veren veya vermeyen her kes için azami gayret göstererek iyi bir milletvekili ve iyi bir muhalefet olmaya çalışacağım. Benim burada olmam sadece kendim ve ailem için tüm Türk halkı için gurur vesilesidir dedi. Bünyamin Şimşek de eşiyle gurur duyduğunu belirterek bugüne kadar olduğu gibi undan sonra da her zaman en yakın destekçisi olacağını söyledi. Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç. Öktem'i sarılarak kutladı ve Gönül isterdi ki burada daha çok Türkiye kökenli milletvekili olsun. Ama biz Fatma ile daha önce bir televizyon çalışmasında birlikte olduk. Onun başarılı olacağından eminim. Mecliste iki Türk asıllı ayan milletvekili olmamız bile güzel şey dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Meclise Giren Türk Vekil Fatma Öktem Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement