Dargeçit'te Kayıp Kişiler İçin Başlatılan Kazı Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Dargeçit'te Kayıp Kişiler İçin Başlatılan Kazı Çalışmaları

Dargeçit\'te Kayıp Kişiler İçin Başlatılan Kazı Çalışmaları

Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Bağözü köyünde kemikleri bir kuyuda bulunan Seyhan Doğan'ın cenazesi, ailenin vasiyeti üzerine İstanbul'dan getirilen anne ve babasının cenazeleri ile ilçede toprağa verildi

18.09.2013 19:15

Dargeçit ilçesine bağlı Bağözü köyünde kemikleri bir kuyuda bulunan Seyhan Doğan'ın cenazesi, ailenin vasiyeti üzerine İstanbul'dan getirilen anne ve babasının cenazesi ile ilçede toprağa verildi.

Seyhan Doğan'ın (14)  adli tıp raporuna göre kimliğinin kesinleşmesi üzerine cenazesi Dargeçit ilçesindeki Şeyh Siyamend Mezarlığından alınarak, ailesinin vasiyeti üzerine İstanbul'dan getirilen annesi Asiye ve babası Ramazan Doğan'ın cenazeleri ile Mır Sefa Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde defnedildi.

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, yaptığı açıklamada, tüm dileklerinin bir daha hiçbir canın hayatını kaybetmemesi olduğunu söyledi.

"Bu şehitlerimizin acısını paylaşıyoruz" diyen Dora, başlatılan demokratik ve barış sürecinin başarıya ulaşmasını arzuladıklarını belirtti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube  Başkanı avukat Erdal Kuzu da adli tıp raporunun iki ay önce kesinleştiğini ancak işlemlerin sürmesi nedeniyle defin işleminin bugün gerçekleştirilebildiğini ifade etti.

Dargeçit ilçesinde 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan Doğan'ın kemiklerinin Dargeçit Bağözü köyünde yapılan kazılarda bir kuyuda bulunduğunu, 2 ay önce Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA tespiti ile kemiklerin Seyhan Doğan'a ait olduğunun kesinleştiğini anlatan Kuzu, Seyhan'ın bugün anne ve babası ile toprağa verildiğini kaydetti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dargeçit'te Kayıp Kişiler İçin Başlatılan Kazı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement