Datça - İşadamı Yılmaz´Dan Eğitime Bir Destek Daha - Son Dakika
Güncel

Datça - İşadamı Yılmaz´Dan Eğitime Bir Destek Daha

Datça - İşadamı Yılmaz´Dan Eğitime Bir Destek Daha

'okul Dede'den Altıncı Okul

02.10.2010 11:15

'OKUL DEDE'DEN ALTINCI OKUL

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, 80 yaşındaki hayırsever işadamı Kazım Yılmaz tarafından yaptırılan Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi törenle hizmete açıldı.

Açılış için düzenlenen törene, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Hayırsever işadamı Kazım Yılmaz, eşi Özcan Yılmaz ile çocukları Birgül Çam(55), Tayfun Yılmaz (51) ve Fatma Sönmez (41) ile çok sayıda kişi katıldı.

Eğitime katkıları nedeniyle Datça'da ''okul dede' olarak tanınan hayırsever işadamı Kazım Yılmaz, törende, cehalet ve rüşvetle mücadele etmek adına okullar yaptırdığını belirterek başladığı konuşmasında, iki farklı anlayışa dikkat çekti. Yaptırdığı bütün okulların girişine, ''Cehalet ve Rüşvet Tüm Kötülüklerin Anasıdır' diye yazdırdığını hatırlatan Yılmaz, ''Bu amaçla yazdığım ''Cehalet ve Rüşvet' adlı kitabımı Türkiye genelinde 3 bin 600 belediye başkanına, milletvekillerine, 81 ilin valisine gönderdim. İçlerinden Bolu Gerede Belediye Başkanı (Ömer Baygın) 'Bu kitap okunmaz' diyerek, geri gönderdi. Acaba niçin? Yarası olan gocunur. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, teşekkür yazısı göndererek kutladı. O da başkan, diğeri de başkan. Ne demiş büyük kurtarıcımız? 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' buyurmuşlar. Biz bu ilmi ancak okullarda öğreneceğiz' dedi.

22 ÖĞRENCİYE BİR DERSLİK

Vali Şahin törende yaptığı konuşmada, hayırsever Yılmaz'a teşekkür ederek, ''Muğla'da son 10 yıl içersinde devlet ve hayırseverler tarafından önemli sayıda okullar yapıldığını hatırlatarak, ''İl genelinde, ilköğretimde derslik başına şu an 22 öğrenci, ortaöğretimde ise 26 öğrenci düşmekte. Bu rakamlar ve veriler Türkiye ortalamasına göre çok iyi. Son 10 yıl içersinde hayırseverlerimiz yaklaşık 85 milyon TL harcayarak 950, devletimizin ise 130 milyon TL harcayarak bin 500 civarında derslik yaptırdı' diye konuştu.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

Hayırsever işadamı Kazım Yılmaz'ın kızı Birgül Çam ise dünyada akıl ve ilim var oldukça Atatürkçülük anlayışının her zaman var olacağını vurgulayarak, ''Atatürk akıl ve ilmin üstünlüğünü vurgulayarak, tüm dünya devletlerinin gıptayla tekdir ettiği benzersiz bir lider olmuştur. O, dogmatik ve ideolojik düşüncelerle kendini sınırlamadığı içindir ki; her çağda, tüm zamanlarda, geçmişte ve gelecekte en büyük yol göstericimiz, en büyük liderimiz olacaktır. Atatürk'ün kıymetini bilelim, izinden gidelim, yıpratmayalım, Çok çalışalım, dürüst olalım, öğrenmenin yaşı olmadığını unutmayalım' dedi.

Konuşmaların andından Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi'nin açılışı, Vali Şahin ve Hayırsever işadamı Kazım Yılmaz, eşi ve çocukları tarafından yapıldı.

ALTI OKUL YAPTIRDI

20 Mart 1930 Denizli doğumlu olan Hayırsever İşadamı Kazım Yılmaz, Datça'da ilk kez 1995 yılında bir okul yaptırdı. Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu'nu takiben eşi adına Özcan Yılmaz Turizm Meslek Lisesi'ni yaptıran Yılmaz, daha sonra okullar zincirine sırasıyla Yılmazlar İlköğretim Okulu, Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu ve Muğla Üniversitesi Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulunu ekledi. Hayırsever işadamı Yılmaz, son olarak ise çocukları adına yaptırdığı okula ise Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi adının verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça - İşadamı Yılmaz´Dan Eğitime Bir Destek Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement