
Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla), (DHA)
ULUSLARARASI Datça Sinema ve Kültür Festivali, Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun konseri ile sona erdi. İki saate yakın sahnede kalan sanatçı, hayranları ile söyleşirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eroğlu, Türkiye'de insanların bin yıldır kardeşçe yaşadığını belirterek, ''Bir sanatçı olarak bir daha Çanakkale Türküsü söylemek istemiyorum' dedi.
Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Kültür Bakanlığı'nın katkıları ile belediye tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen, Uluslararası Datça Sinema ve Kültür Festivali, Musa Eroğlu konseri ile sona erdi. Türk sinemasının usta isimleri ve geleceğin ustalarının ağırlandığı festivalin kapanışı da muhteşem oldu. Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu, amfi tiyatroyu dolduran yüzlerce izleyiciye unutulmaz bir gece yaşattı. Sahnede tek başına çalıp söyleyen sanatçı, konser boyunca hayranlarını hep coşturup, hem de hüzünlendirdi.
Eroğlu, konser sırasında hayranları ile sohbet ederken yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. 1986 yılında bestelediği ''Bebeğe Çağrı' eserinin o yıllarda bir türlü denetimden geçmediğini hatırlatan Eroğlu, ''Gençler umarım sizler böyle bir sıkıntıya düşmezsiniz. Çünkü yeni iktidar, sizlere derin ufuklar sunacak, artık özgürlükler sonuna kadar. Ama benim istediğim kadar' deyince amfi tiyatroda alkış tufanı koptu.
Bu topraklarda profesyonel olarak 40 yıldır türkü söylediğini belirterek konuşmasını sürdüren Eroğlu şunları söyledi:
''Ne sözümü kimseden esirgedim, ne de kimsenin sırtını sıvazladım. Çünkü Edirne'den, Kars'a, Trabzon'dan Datça'ya kadar burada yaşayan bin yıllık geçmişimiz var. Bin yıllık dostuz biz. Bu bilinen tarih. Yani son günlerde mi kavga çıktı? Bir sıkıntı var. Biz bu toprakların sahipleriyiz. Biz burada kardeş gibi yaşayacağız. Bunu elimizden kimse alamaz. Bir adım ötesinde ben bir sanatçı olarak, bir daha Çanakkale Türküsü söylemek istemiyorum. Dedelerimin bana emanet ettiği bu topraklar çok kutsal, üzerinde kimseyi tepindirmeyiz.'
CHP'li Belediye Başkanı Şener Tokcan konserin ardından, sanatçıya teşekkür ederek bir çiçek verdi. Tokcan, ''Türkiye'nin gururu idiniz, Datça'nın gururu oldunuz. Bize muhteşem bir bayram yaşattınız size teşekkür ediyorum' diye konuştu.
MÇ (AÖ)
Son Dakika › Güncel › Datça - Musa Eroğlu: ``Bir Daha Çanakkale Türküsü Söylemek İstemiyorum'' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?