Davutoğlu Adana'ya Geldi - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu Adana'ya Geldi

Davutoğlu Adana\'ya Geldi

Şanlıurfa'dan Adana'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, havaalanından mitingin düzenlendiği Uğur Mumcu Meydanı'na hareket etti.

10.05.2015 19:13  Güncelleme: 09:51

Miting alanına kadar olan güzergahta polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Miting alanını gören yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar konuşlandırılırken, havadan güvenliği de polis helikopteri sağladı.

Kentin kuzeydeki uzak bir noktasında bulunan Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin bahçesi bu bölgedeki AK Partililer için toplanma yeri olarak belirlendi. Mitinge katılmak isteyenler özel 5 otobüsle miting alanına götürülürken, çıkış hastanenin arka kapısından yapıldı. Alana gelen otobüsten inenler daha sonra mitinge katılanların arasına karıştı. Bazı çevreler, hastane çalışanlarının da mitinge katılmaya zorlandıklarını öne sürdü. Öte yandan merkez Sarıçam İlçesi'ndeki kampta bulunan Suriyeliler de otobüslerle miting alanına taşındı.

Havanın sıcak olması nedeniyle de partililer tarafından mitinge katılanlara su ve yelpaze dağıtıldı. Anneler günü nedeniyle de alana 'Dualarımız yiğit doğuranlara' yazılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun annelerinin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart asıldı. Davutoğlu, bu nedenle Adanalılar'a teşekkür etti.

Davutoğlu, saat 16.00'da gerçekleşeceği duyurulan Uğur Mumcu Meydanı'ndaki yaklaşık 15 bin kişinin izlediği mitinge 1 saat 30 dakika gecikmeli olarak katıldı. Eşiyle birlikte selamlamanın ardından, mikrofonu Adana Milletvekili ve Turizm ve Kültür Bakanı Ömer Çelik'e bıraktı. Davutoğlu, daha sonra başladığı konuşmasına Çukurova'dan yetişen Karacaoğlan ve yazar Yaşar Kemal'i selamlayarak başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu Adana'ya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement