Deep Purple Konseri İçin KKTC'de Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Deep Purple Konseri İçin KKTC'de Çalışmalar Devam Ediyor

Deep Purple Konseri İçin KKTC\'de Çalışmalar Devam Ediyor

Deep Purple'ın KKTC Yakın Doğu Üniversitesi 25.Yıl Etkinlikleri kapsamında vereceği konser için adada hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

30.04.2014 08:49

Deep Purple'ın KKTC Yakın Doğu Üniversitesi 25.Yıl Etkinlikleri kapsamında vereceği konser için adada hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor! Çevre duyarlılığına ve yeni yeşil alanlar yaratmaya büyük önem veren üniversite; 235 bin metrekareye inşa edilen, KKTC'nin Hyde Park'ı veya Central Park'ı da denilebilecek "Park Near East" projesini hayata geçirdi. Yeşil alanı korumanın yanı sıra spor, kültür, sanat ve turizm açısından da büyük önem taşıyan Park Near East'in; efsanevi grup Deep Purple'ın 24 Mayıs'ta vereceği konserden önce bitirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

KKTC Yakın Doğu Üniversitesi'nin 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek Deep Purple konserinin yankıları sürerken, konser için çalışmalar tüm titizliğiyle yürütülüyor. Sosyal ve çevresel tüm faktörleri düşünen YDÜ; Deep Purple'ın da konser vereceği, dünyanın en büyük parklarını örnek alarak, KKTC'nin Hyde Park'ı veya Central Park'ı da denilebilecek "Park Near East" projesinin temellerini attı.

Kulisler, ofisler, sahne ve çadır alanları için alınan tüm güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulacağı "Park Near East"te; izleyicilere ayrılacak 35 bin metrekarelik alan da, 2 metre yüksekliğinde özel çelik tel hasırlarla güvenli bölge haline getirilerek kapatılacak. Konser alanına girişin, 4 adet kontrollü kapıdan sağlanacağı "Park Near East"te, tüm konukların üzerleri detektörlerle aranacak.

"Çadırını/tulumunu al gel" diyerek bütün dünyaya kucak açan bir konsere imza atacak olan Yakın Doğu Üniversitesi; "Park Near East"te 40 bin metrekarelik çadır alanı oluşturuyor ve çadırı olmayanlara da çadır temin etme imkanı sunuyor. Otopark konusunda da geniş imkanlar sunan üniversite, aynı zamanda beklenen sayının üstünde katılım olması durumunda, yeni yaptığı otopark alanını da konser alanı olarak izleyicilere açarak kapasitesini en üst seviyeye taşıyabilecek.

Deep Purple konserinin gerçekleşeceği "Park Near East"te; seyirci alanına engelliler ve protokol davetlileri için özel izleme alanları, 20 adet yemek ve alkollü/alkolsüz içecek standı, 20 adet hediyelik eşya standı, idari bina, güvenlik merkezi, ilkyardım üniteleri, sağlık merkezi, yangın söndürme birimleri kurulacak. 10.000'den fazla, farklı cinste ağacın dikileceği alanda, basın mensupları için de rahatça çalışabilecekleri özel bir alan ayrılacak.

Her geçen gün daha da betonlaşan ülkeler, şehirler için parkların hayati önemine destek vermek için YDÜ tarafından hayata geçirilen "Park Near East" projesi; iklim değişikliklerinin ve doğal afetlerin etkilerini azaltmanın yanı sıra, spor, kültür, sanat, turizm gibi alanlar açısından da büyük önem taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Deep Purple Konseri İçin KKTC'de Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement