Demirtaş: Meclis'ten Çekilme Gibi Bir Kararımız Yok - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Meclis'ten Çekilme Gibi Bir Kararımız Yok

Demirtaş: Meclis\'ten Çekilme Gibi Bir Kararımız Yok

Diyarbakır'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Sine-i millet' tartışmalarıyla ilgili, "Zaten milletin sinesindeyiz, Meclisten çekilme gibi bir kararımız yok" dedi.

18.12.2015 17:19

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak'ın katılımı ile bölgede yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

DTK binasında düzenlenen toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,
HDP'nin programında yönetim modeli düşüncesini dile getirdiğini ve bununda demokratik özerklik olduğunu belirtti. Hükümeti eleştiren Demirtaş, "Putin'e bir iki gün meydan okuyup daha sonra süt dökmüş kediye dönen, Irak'a asker gönderip daha sonra çekmeyeceğim diye dayılanıp daha sonra pısırık pısırık askerlerini çeken, İsrail'e 'One minut' diye meydan okuyan daha sonra gece yarısı anlaşma imzalayan Cumhurbaşkanı ve Başbakan sıra Kürt halkına gelince mi aslan kesiliyorsunuz? Cizre'de birkaç PKK'lıya karşı 6 general, 10 bin askerle operasyon yaparak mı kahramanlık yapıyorsunuz?" dedi.

Hiçbir şey yapmıyorsanız dua edin

Hükümetin yaptığı hiçbir şeyin kanunda yeri olmadığını belirten Demirtaş şöyle dedi: "Valiler suç işliyor sokağa çıkma yasağı ilan edemez. Devletin kendisi polisi valisi kanun dışı davranıyor. Ne yapacak bu halk, savcılara mı şikayet edecekler, savcılar içeride, basına mı anlatacak, gazeteciler içeride. Gençler hendek kazıyormuş. Başka bir yol gösterin ne yapsınlar, kime şikayet etsinler. Herkes bu mücadelede yapabileceği yerde katkı sundu. Hiçbir şey yapamıyorsanız dua edin, hiçbir şey yapamıyorsanız Yaradan'a yalvarın hiç değilse direnenlerin yanındaydım diye tarihe not düşün

"Meclis'ten çekilmek gibi bir tartışma yok"

Gazetecilerin sorusu üzerine 'Sine-i Millet' tartışmaları için ise Deimrtaş, Zaten halkın sinesindeyiz. Gündemimizde Meclis'ten çekilmek gibi bir tartışma yok" sözleriyle cevap verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Demirtaş: Meclis'ten Çekilme Gibi Bir Kararımız Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement