Diyarbakır'da iki gün devam eden Demokratik Toplum Kongresi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendileriyle yapacağı görüşmeyi iptal etmesiyle ilgili "Görüşmemek için bahaneler aranıyordu. Üslup meselesi basit bir gerekçe yapıldı" dedi.
"ESNEK DAVRANIYORUZ"
Selahattin Demirtaş, kendilerine karşı kullanılan üsluba, hitaba bakılırsa, hiç kimsenin birbiriyle konuşmaması gerektiğini belirtirken de "Her gün ayrı hakaretlerle, küfürlerle karşılaşan bir parti olmamıza rağmen, sırf halkımız acı çekmesin, ölümler dursun, siyasetçiler olarak görevimizi yerine getirelim diye mümkün olduğunca esnek davranıyoruz. Biz, ne askerin, ne polisin, ne PKK'linin, ne sivilin ölmemesi için siyasetteyiz. Onların sorumluluk ve vebalini taşıyoruz. Öyle, 'küstüm oynamıyorum' gibi tavırlarla bu ülke yönetilemez. Bu ülkeye yazık. Umut ediyorum ki, herkes şu anda, kim diyalogdan yana, kim savaş ve kandan besleniyoru görmüş oldu" diye konuştu.
"GÖRÜŞMEMEK İÇİN BAHANE ARIYORLARDI"
Bir gazetecinin, "Görüşmelerin kaçak çaydan kaynaklı iptal edildiğine inanıyor musunuz?" sorusuna Demirtaş, "Hayır, öyle şey olur mu? Görünen o ki zaten, görüşmemek için bahaneler aranıyordu. Üslup meselesi basit bir gerekçe yapıldı. Yoksa aslında konuşamayacak durumda olduklarını, bir çözüm politikalarının olmamasından kaynaklı bir tutumdan kaynaklandığı görülüyor" diye cevap verdi.
"BİZ AKP İLE VAR OLMADIK"
Bundan sonra nasıl bir yöntem belirleyecekleri konusundaki başka bir soruya Demirtaş, "Biz işimize bakacağız. Bizim derdimiz çözümdür. Her konuda çözüm için mücadele ediyoruz. Biz AKP ile var olmadık, AKP ile bitmeyeceğiz. Bizim meşruiyetimizin kaynağı AKP değil. Parlamentonun 3'üncü büyük grubuyuz. Mücadelemizi de sürdürüyoruz" yanıtını verdi.
"HALK BARIŞ İSTİYOR, HÜKÜMET SAVAŞ İSTİYOR"
Başka bir gazetecinin, "Bundan sonra Türkiye'yi nasıl bir süreç bekliyor?" sorusu üzerine de Demirtaş, şunları söyledi:
"Biraz önce deklarasyonu gördünüz. Bu çerçevede biz mücadelenin siyasal zeminde güçlenerek, devam etmesi gerektiği yönünde beyan ortaya koyduk. Ama ısrarla tankla, topla, bebekleri bile öldürüp, bunun üstünü psikolojik bir savaşla örtecek bir zihniyet olursa, biz de elimizdeki bütün imkanlarla zulme karşı direniriz. Seçim bizim değil, seçim hükümetindir. Hükümet savaşı seçtiği müddetçe, her canlı kendini savunmakla mükelleftir, zorunludur, sorumludur. Tercih hükümetin tercihidir. Halk barış istiyor, hükümet savaşı istiyor."
Son Dakika › Güncel › Demirtaş'tan Randevu İptali Yorumu: Görüşmemek İçin Bahane Arıyorlardı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (64)