Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi - Son Dakika
Güncel

Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi

Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü, TÜBİTAK destekli hayata geçirdiği 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' adlı proje kapsamında 2 yılda bin 500 öğrenciye uygulamalı eğitim verdi.

14.10.2014 15:12  Güncelleme: 16:57

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü, TÜBİTAK destekli hayata geçirdiği 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' adlı proje kapsamında 2 yılda bin 500 öğrenciye uygulamalı eğitim verdi. Devam edecek projede, deniz ekosistemi ve işleyişi katılımcılara oyunlar ve uygulamalı atölye çalışmaları ile anlatılıyor.

Projenin 3'üncü ayağının başlaması nedeni ile tören düzenlendi. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene Uygulamalı Teknoloji Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Hüseyin Yüceloğlu, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Erdem Daşçı, ilçedeki daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Enstitü Müdürü Prof.Dr.Ahmet Kıdeyş, enstitünün denizcilikle ilgili 39 yıllık bir deyiminin bulunduğunu "Eğitim çalışması denizlerimize bırakılan sıvı ve katı atıkların, aşırı avcılığın ve kıyı alanlarımızın bilinçsizce kullanılmasının, ulusal değerimiz olan doğal kaynaklarımız üzerinde oluşturduğu etkinin anlaşılmasını sağlayacak etkinliklerle devam edecektir. Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum-3, bilim ve toplum projesiyle geleceğin emanet edileceği çocukların doğaya ve canlılar arasındaki ilişkilere bakış açısını geliştireceğine, projenin donanımlı çevre gönüllüleri yetiştirmeye katkı sağlayacağına inanmaktayız" dedi.

Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum-3 açılış yılında 20 öğrenciye ilk dersleri verilerek, katılım sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement