Denizli-Atıklardan Kıyafet Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Denizli-Atıklardan Kıyafet Yaptılar

Denizli-Atıklardan Kıyafet Yaptılar

Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Kapsamında İlköğretim Okulu Öğrencileri Atıklardan Yaptıkları Elbiselerle Çevre Kirliliğine Dikkat Çekti.

05.06.2010 18:40

Dünya Çevre GünÜ etkinlikleri kapsamında ilköğretim okulu öğrencileri atıklardan yaptıkları elbiselerle çevre kirliliğine dikkat çekti.

DENİZLİ'de Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, atıklardan yaptıkları çöp elbiselerle çevrenin korunmasına dikkat çekti. Poşet, CD, gazete, kağıt, pil gibi atıklarla yapılan birbirinden ilginç elbiseleri giyen çocuklar, defile de düzenledi.

Dünya Çevre Günü, Denizli'de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Törene Vali Vekili Mehmet Çınar, AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin en ilginç konukları çöplerden yaptıkları kıyafetlerle Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. Teknoloji ve Tasarım Dersi'nde atıklardan hazırladıkları çöp kıyafetlerle katılan çocuklar, çevreye daha duyarlı olunması gerektiği mesajını verdi. Beyaz poşetlerden gelinlik yapan Sinem Elmas ile siyah poşetten gece kıyafeti yapan Nilüfer Sevsoy büyük alkış aldı. Atık kıyafetlerden en ilginç olanı ise Emre Bezmez'in gazetelerden yaptığı takım elbise oldu.

Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Semiha Atmaca, çocuklara çevreye daha duyarlı olmayı öğretip atıklardan faydalanmayı göstermek istediklerini söyledi. Öğrenciler tasarladıkları atıklardan kıyafetleri defileyle tanıttı. Podyumda ünlü mankenleri aratmayan öğrenciler, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli-Atıklardan Kıyafet Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement