Denktaş Ölümünün 3. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Denktaş Ölümünün 3. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

Denktaş Ölümünün 3. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

Denktaş ölümünün 3. yıldönümünde mezarı başında anıldı KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümün 3. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

13.01.2015 16:00

Denktaş ölümünün 3. yıldönümünde mezarı başında anıldı

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümün 3. yıldönümünde mezarı başında anıldı. Törende, protokol sırasına göre Denktaş'ın kabrine çelenklerin konulması, saygı marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Büyükelçi Akça, KTBK Komutanı Savaş ve GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt özel defteri imzaladı.

Ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu konuşma yaptı.

EROĞLU BARIŞÇIYIZ AMA TESLİMİYETÇİ ANLAYIŞ İÇİNDE ASLA DEĞİLİZ

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türkü'nün Doktor Fazıl Küçüklerin, Denktaşların yolundan gitmeye devam edeceğini söyleyerek, Halkımız uyanıktır ve yaşanan bazı sıkıntılara rağmen devletinin egemenliğinin öneminin bilincindedir. Barışçıyız ama özgürlüğümüzü teslim edecek teslimiyetçi bir anlayış içinde asla değiliz dedi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın ölümünün üçüncü yılında, Kıbrıs Türk halkı için yaptığı hizmetlerin hala capcanlı olduğuna dikkat çekerek, En önemlisi Devletimiz yaşıyor, yüceliyor dedi. O'nun, Kıbrıs davamızın savunulmasında ortaya koyduğu temel görüşler ve politikalar hala yolumuzu aydınlatıyor şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının Denktaş'ın söyledi gibi Atatürkçü çizgiden ayrılmadan, Anavatan Türkiye ile el-ele, gönül gönüle kurduğu devleti sonsuza kadar yaşatacağını vurguladı. Eroğlu Rum komşularımız Kıbrıs'ta sadece kendi istediklerinin değil, bizim de istediklerimizin olduğunu, ortak noktalarda buluşmamız gerektiğini içlerine sindirirlerse antlaşma sağlayabiliriz diye konuştu.

VAROLUŞ MÜCADELESİNE DAMGA VURDU?

Kıbrıs Türklerini toplum olma noktasından, devlet noktasına taşıyan sürecinin mimarına ve uygulayıcısına bir kez daha Allah'tan rahmet dilediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rauf Denktaş'ın, bir Mücahit, diplomat, dava avukatı, devlet adamı olarak varoluş ve özgülük mücadelesine damgasını vurduğunu, tarihteki şanlı yerini aldığını söyledi. Denktaş'ın destansı hayat hikayesinin özgürlük ve mücadele edenler için örnek teşkil edecek nitelikte olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ne mutlu Kıbrıs Türkü'ne ki, Denktaş gibi bir kişiyi yetiştirmiş, yok olma noktasından devlet sahibi bir halk noktasına gelmiştir. Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesini, Denktaş'ın mücadelesini, yaptıklarını çok iyi bilmeli, anlamalı ve anlatmalıyız. Çünkü, ancak bilinçli halklar, kitleler geleceğe güven içinde uzanabilirler. Eğer bilinçli değilseniz esen rüzgarlar, akımlar, yapılan propagandalar sizi istenmeyen noktalara sürükleyebilir dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denktaş Ölümünün 3. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement