MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde görsel sanatlar ve resim öğretmeni 38 yaşındaki Burcu Cunneen, görev yaptığı Esenköy Şehit Er Asım Özdemir Ortaokulu'nun bodrum katındaki depoyu, duvarlarını ve içindeki eşyaları boyayarak resim atölyesine çevirdi. Atölyeye girdiklerinde kendilerini bir resmin içine girmiş gibi hissettiklerini belirten öğrenciler ise resme olan ilgilerinin arttığını söyledi. Fethiye'nin Esenköy Mahallesi'ndeki Esenköy Şehit Er Asım Özdemir Ortaokulu'nda 13 yıl önce göreve başlayan görsel sanatlar ve resim öğretmeni Burcu Cunneen, öğrencilerin hayal gücünü geliştirmek ve resim yeteneklerini ortaya çıkarmak için farklı yöntemler geliştirdi. Geçen 6 Haziran'da resim çizme yeteneği olmadığını düşünen öğrencilerin yüzlerini ve tüm vücutlarını akrilik boyama tekniğiyle boyayıp canlı tablolar oluşturan Cunneen, bu sefer de resim atölyesi bulunmayan 3 katlı okulun bodrum katındaki depoyu resim atölyesine dönüştürdü.
Cunneen duvarlarını, tavanını ve içindeki tüm eşyaları canlı renklerle boyadığı atölyeye, öğrencilerin hayal gücünü arttıracak figürler yerleştirdi. Fethiye'deki bir kırtasiyeden boya bağışı alan Cunneen, atölyeyi öğrenim saatleri boyunca açık tutarak, öğrencilerin ders saati dışında da resim yapmasına olanak sağladı.
"ÖĞRENCİLER BİR RESMİN İÇİNE GİRMİŞ GİBİ HİSSEDİYOR"
Deponun okulun bodrum katındaki kazan dairesinin yanında yer aldığını anlatan Cunneen, okul yönetiminden izin alarak geçen 19 Eylül'de çalışmalara başladığını söyledi. Depodaki boğucu havayı değiştirmek için ışıklandırmaya önem verdiğini belirten Cunneen, öğrencilerinin de kendisine yardım ettiğini kaydetti. Atölyeye giren öğrencilerin kendilerini bir resmin içine girmiş gibi hissettiğini söylediklerini aktaran Cunneen, "Burası bir depo olduğu için güneş, gökyüzü ve manzara yok. Burayı daha hayalleri tetikleyici bir hale getirmem gerekiyordu. Bir çocuk gibi düşünüp, hayal kurup, burayı bir resme çevirmeye karar verdim. Öğrencilerimin de desteğiyle yoğun bir çalışma süreci geçirdik. Yaptığımız beyin fırtınası ve onlardan aldığım cevaplarla bir yol haritası çizdim. Sonuç olarak ortaya böyle bir atölye çıktı" dedi.
Öğrencilerin artık resmin içine girerek, resim yaptığını belirten Cunneen, "Atölyenin girişinde bir şemsiyemiz var. Normalde şemsiye sizi yağmurlardan korur. Ancak, bu şemsiye sizi ilham yağmurlarıyla ıslatıyor. Bazı öğrencilerin ne çizeceğine karar vermediği anda, şemsiyenin altına girip ilham almak için beklediğini görüyorum. Atölyede ayrıca hiçbir yere temas etmeden tavanda asılı duran bir uçurtmamız var. Biliyorsunuz uçurtmalar rüzgara karşı durduğu için yükselir. Hayatımda karşıma çıkar zorlukları, avantaja çevirmek en büyük zevkim. Bunu da temsilen bu uçurtma atölyemizin tavanında bulunuyor. Bunlar belki küçük detaylar ancak öğrencilerimin bu detaylardan etkilenerek daha iyi resimler çizdiğini ve hayata olan bakışlarının değiştiğini görüyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.
"RESİM YAPMA İSTEĞİM ARTTI"
Atölyede resim yapan 6/B sınıfı öğrencisi Saliha Karadere atölye ile birlikte resim yapma isteğinin daha çok arttığını söyledi. Karadere, "Resim atölyeye girince içim kıpır kıpır oluyor. Bu sınıfın yapılmasına arkadaşlarımızla birlikte bizde yardım etmiştik. Çok keyif aldık ve burada çalıştığım için gurur duyuyorum" dedi.
Daha önceden resim çizemediğini anlatan öğrencilerden Yalçın Sırt ise, "Ancak bu sınıfa girdiğimde resim çizmeye başladım. Bu büyük bir hobi oldu benim için. Bu sınıfta bana adeta ilham geliyor. Evde resim çizemiyorum" diye konuştu. - Muğla
Son Dakika › Güncel › Depoyu Resim Atölyesine Çevirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?