Derikli Ailenin Hastalığına Teşhis Konuldu - Son Dakika
Güncel

Derikli Ailenin Hastalığına Teşhis Konuldu

Derikli Ailenin Hastalığına Teşhis Konuldu

Mardin’in Derik ilçesinde yaklaşık 3 ay önce birçok hastanenin teşhis koyamadığı bir hastalığa yakalanan ve bu yüzden bir kızlarını kaybeden Ayhan ailesine, yardım elini uzatan Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde teşhis konuldu.

20.08.2015 16:20

Mardin'in Derik ilçesinde yaklaşık 3 ay önce birçok hastanenin teşhis koyamadığı bir hastalığa yakalanan ve bu yüzden bir kızlarını kaybeden Ayhan ailesine, yardım elini uzatan Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde teşhis konuldu. Yapılanan incelemeler sonucunda ailenin rahatsızlığının civa zehirlenmesi olduğu belirlendi.

Mardin'in Derik ilçesi Harmanlı köyünde yaşayan Ayhan ailesi, yaklaşık 3 ay önce bir hastalığa yakalandı. Birçok hastaneye giden ailenin hastalığına teşhis konulamadı. Ailenin çocuklarından 15 yaşındaki Gamze Ayhan, bu hastalık yüzünden yaklaşık 10 gün önce hayatını kaybetti. Bunun üzerine tedirgin olan ve medya yoluyla yetkililere seslenen aile, yardım istedi. Ailenin çığlığını Kızıltepe İlçe Hastanesi Başhekimi Fethullah Kayan duydu. Geçtiğimiz günlerde aileyi evlerinde ziyaret eden Kayan, yardım elini uzattı. 4 gün önce Kızıltepe Devlet Hastanesine yatırılan aile fertleri, kan örnekleri alındıktan sonra, dahiliye, göğüs hastalıkları, intaniye, kardiyoloji, nöroloji doktorları tarafından muayene edildi. Hastaları yakın takibe alan hastane doktorları gerekli tüm tetkikleri yaptı ve kan örneklerinin Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesine gönderdi.

"CİVA ZEHİRLENMESİ TESPİT ETTİK"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Kayan, "Yaptığımız tetkikler sonucunda hastalarda cıva zehirlenmesi olduğunu tespit ettik. Daha önce uzman doktor arkadaşlarımızla yaptığımız konsey toplantısında hastalarımızın bir ağır metal zehirlenmesi olabileceğini düşünerekten, hastalarımıza bu yönde bir destek tedavisi düzenlemiştik. Aldığımız örnekleri Ankara'ya göndererek, net bir sonuç aldık. Bunun ardından hastalarımızın Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'ne yatışlarının yapılması için girişimlerde bulunduk. Bugün hastalarımızı Ankara'ya göndereceğiz" dedi.

"DOKTOR VE BASINA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Baba Süleyman Ayhan ise çocuklarının ve annelerinin bu hastalığa yakalandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Derik, Mardin ve Diyarbakır araştırma hastanelerine kadar gittim bu hastalık için. Ancak bir teşhis konulamadı. 10 gün önce 15 yaşındaki kızım vefat etti. Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Fethullah Kayan önce bizi ziyaret etti. Ardından ise kendi hastaneye yatışımızı yaparak, hastalığımıza teşhis konulabilmesi için tüm imkanları seferber etti. İlgilerinden dolayı doktorlara ve basına çok teşekkür ediyoruz."

Başta Başhekim Kayan olmak üzere tüm hastane doktorlarına teşekkür eden anne Pitto Ayhan ise, "Hayatımızı kurtardılar. İnşallah kısa sürede sağlığımıza da kavuşuruz" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Derikli Ailenin Hastalığına Teşhis Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • TARAFSIZ KIZILTEPELİ: BAŞHEKİMDEN NE İSTİYORSUNUZ HASTANE NE HALDE İDİ NE HALE GELDİ BIRAKINDA ADAM DÜZENE KOYSUN.BAŞHEKİM HERKESİN DEDİĞİNİ YAPAMAZKİ BAKANLIK HEMŞİRE GÖNDERMİYORSA VEKİLERİNİZE SÖYLEYİN HER DOKTOR VAR SİZE DERİMKİ GİDİN BAŞHEKİMLE GÖRÜŞÜN ARKASINDAN ATIP TUTMAK OLMAZ GÜNAHTIR. KIZILTEPEDE ÇALIŞMAK ÇOK ZOR KANTİNİN DERDİ OTOMOSYONCU GÜVENLİKÇİ ACİL DAHA ÖNCEKİLER NE YAPTI ONLARIDA ARAŞTIRIN 0 1 Yanıtla
  • mardin: Torpile ise aliyosan ve fakire zulum ediyosan allahindan bulacan 0 0 Yanıtla
  • saddam erguven: sayin ayhan hocamız dan allah razi olsun 0 0 Yanıtla

Advertisement