Dersanede Akıllı Tahta Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Dersanede Akıllı Tahta Uygulaması

Dersanede Akıllı Tahta Uygulaması

Körfez Dersaneleri Akıllı Tahta uygulamasını İzmir İline bağlı ilçelerden biri olarak ilk kez Bergma'da başlattı.

27.03.2012 18:52

Bergama Körfez Dersanesinde Akıllı Tahta Uygulaması

Körfez Dersenesi Bergama Müdürü Kubilay Öztürk, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Nazmi Peker, Bergama Körfez Derseneleirnde bir basın tanıtım toplantısı yaparak dersliklere yerleştirdikleri akıllı tahta uygulamasını ilk kez tanıttılar.

Dersane olrak Bergama'ya verdikleri önemin altını çizen Dersane Müdürü Kubilay Öztürk, "Okullar da kara tahta dönemini bitiren İlk Körfez dersanesi olduğunu ifade ederek "akıllı tahta" sisteminin nasıl çalıştığına ilişkin nasıl uyguladıklarını gazetcilerle paylaştı.

Körfez Dersanelerinin tümünde bu sisteme acilen geçileceğini ifade eden Dersane Müdürü Kubilay Öztürk, "Rekabet ortamının artması okullara dolayısıyla Dersanelere yaramakta ve bu yararlı tahtaların fiyatlarında çok alım gerçekleştirildiinde çeşitli iyileştirilmeler yapılmaktadır.Akıllı tahtalar eğitim kalitesini yükseltme noktasında kullanıcılarına yani öğretmenlere ve öğrencilere büyük yarar sağlamaktadır. Öncelikle eğitim öğretim işi karşılıklı isteğe ve kabiliyete dayanan bir süreçtir. Bu noktada akıllı tahtadan mucizeler beklemek yanlıştır. Akıllı tahtaların temel fonksiyonu etkileşimli bir ortam sağlayıp dersin daha akılda kalıcı ve pratik bir şekilde anlatılmasını sağlamaktır.

Eski dönemlerdeki "tebeşir tozu" kavramı ve "tahtayı kim silecek?" sorusu tarihe karışmıştır. İnternet konferansları verebileceğimiz akıllı tahtaları, tahtalar power point sunularını, videoları ve bilgisayarın oynatmakta olduğu her türlü dökümanı görsel olarak öğrencilere sunabilmektedir. Söz gelimi Türkiye coğrafyasını anlatan bir öğretmenin sahip olduğu sınırsız kaynağı bir düşünün. Veya da açılar konusunu işleyen bir Matematik öğretmeninin işinin ne kadar kolay olacağını"dedi.

Bergama Körfez dersanesinde Başarılı eğtim sisiteminin öğrenci ve ders takiibinin son derce teknik olanaklaral ayapıldığının önemine değinen Bakırçay Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Nazmi Peker, ise kendilerini en başarıszı gören öğrencilerin dahi ders takibi ve tekrarları izleyerek başarılı olamayacakaları bir durum söz konusu değil" diyerek Bergama Körfez Dersane yöneticilerini Bergama'ya taşıdıkaları modern eğitim sisteminden dolayı kutladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dersanede Akıllı Tahta Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement