Kerbela'ya Akın Eden Müslümanların Sayısı 19 Milyonu Aştı - Son Dakika
Güncel

Kerbela'ya Akın Eden Müslümanların Sayısı 19 Milyonu Aştı

Kerbela\'ya Akın Eden Müslümanların Sayısı 19 Milyonu Aştı

Milyonlarca Şii Müslüman, Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin'in şehit edilmesinin 40. günü olan Erbain anma merasimleri için Irak'ın Kerbela kentine akın ediyor.

13.12.2014 13:24  Güncelleme: 14:25

İmam Hüseyin'in şehit edilişinin 40. gününün yıl dönümü dolayısıyla (Erbain) yas törenleri düzenlendi. Erbain gününde anma merasimleri yapmak için Irak'ın Kerbela kentine akın eden dünya Müslümanlarının sayısı 19 milyonu aştı.

Milyonlarca Şii, Hazreti Muhammed'in torunu İmam Hüseyin'in şehit edilmesinin 40'ıncı günü olan Erbain yas etkinlikleri çerçevesinde Irak'ın Kerbela kentine akın ediyor. Iraklı Müslümanlar son iki haftadır yürüyerek Kerbela'ya gelmeye çalışıyorlardı.

Hz. Hüseyin makamının ilişkiler sorumlusu Cemalettin Şehristani şu ana kadar 2 milyonu yabancı ülkelerden olmak üzere 19 milyonun üzerinde Şii Müslüman'ın Kerbela'ya geldiğini belirtti. Kerbela polis müdürlüğü, olası terör saldırıları için de güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkarmış durumda.

Erbain, Kerbela, Necef ve Bağdat şehirleri başta olmak üzere Irak'ta düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Iraklı 2 şehit annesi Şii bir kadın İmam Hüseyin'e olan sevgisini şöyle anlatıyor:

"İmam Hüseyin bizim sevgilimiz. O din, Kuran ve İslam'ın da sevgilisi. Onun hatıralarını ve kanını canlı tutmalıyız. Biz Iraklılar İmam Hüseyin'i seviyoruz."

Erbain, Şiilikte, hicri takvime göre Aşure Günü'nden 40 gün sonra gelen Safer ayının 20'inci gününe denk geliyor. Bu günde Muharrem ayının Onuncu günü olan Aşure Günü'nde Kerbela'da şehit edilen İmam Hüseyin ve 72 arkadaşının anısını canlı tutmak için anma törenleri de düzenleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kerbela'ya Akın Eden Müslümanların Sayısı 19 Milyonu Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement