Dha Dış - Rusya, Ukraynalı Denizcilerin Tutukluluk Süresini Uzattı - Son Dakika
Güncel

Dha Dış - Rusya, Ukraynalı Denizcilerin Tutukluluk Süresini Uzattı

Karadeniz'de Kerç Boğazı yakınlarında Rusya'nın el koyduğu Ukrayna savaş gemilerinin mürettebatı olan 24 askeri personelin tutukluluk süresi 24 Nisan'a kadar uzatıldı.

16.01.2019 14:51

Karadeniz'de Kerç Boğazı yakınlarında Rusya'nın el koyduğu Ukrayna savaş gemilerinin mürettebatı olan 24 askeri personelin tutukluluk süresi 24 Nisan'a kadar uzatıldı.

TASS'ın haberine göre, mahkemece yapılan açıklamada, soruşturmanın devam ettiği ve denizcilerin gözaltı süresinin 24 Nisan'a kadar uzatıldığı belirtildi. Rusya Federal Güvenlik Servisi talebiyle, duruşma gizli yapıldı ve gazeteciler yalnızca mahkeme kararının açıklandığı sırada salona alındı.

Rusya, Kasım ayında Azak Denizi'nde karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle üç Ukrayna gemisini alıkoymuştu. Rus tarafı, gemileri durmaya zorlamak için ateş açmak zorunda kalmıştı.

Yasadışı bir şekilde Rusya'nın devlet sınırını geçmekle suçlanan denizciler, suçlu bulunursa altı yıla kadar hapis cezası alacaklar. - Rusya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış - Rusya, Ukraynalı Denizcilerin Tutukluluk Süresini Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement